De visuele editor is een drag & drop editor waarmee u eenvoudig een mailing kunt maken. Sleep eenvoudig de gewenste elementen naar de juiste plek om uw mailing samen te stellen.

Zowel voor het maken van e-mailsjablonen als e-mail concepten werkt u met de visuele editor.

Het editor scherm

Als u een nieuw e-mail sjabloon maakt of een e-mail concept maakt komt u terecht in het scherm van de visuele editor. Dit scherm bestaat uit drie onderdelen.

• Onderdeel Actie knoppen voor de instellingen, voorbeeld weergave, test verzenden en mailing verzenden (alleen zichtbaar bij concepten).
    • Onderdeel Widgets waarmee u elementen aan uw mailing kunt toevoegen
    • Onderdeel Inhoud waar u het sjabloon of concept samenstelt en inhoud geeft.

mailing-mailing-maken-07

Instellingen

Met de knop Instellingen kunt u onder andere het onderwerp en de opmaak aanpassen.

• Klik in het sjabloon op de knop Instellingen. Het instellingen scherm bestaat uit twee tabbladen, Basis en Opmaak.

Tabblad Basis

mailing-mailing-maken-08

Naam Hier ziet u de naam van het sjabloon
    Onderwerp Hier ziet u de onderwerpregel van de e-mail. U kunt het onderwerp zelf naar wens aanpassen.
    E-mailsamenvatting Hier kunt u een samenvatting opgeven. De samenvatting wordt vaak in notificaties en previews getoond. Gebruik bij voorkeur niet meer dan 100 tekens.
    Koptekst gebruiken Hier kunt u aangeven of u de optie koptekst wilt gebruiken.
    Voettekst gebruiken Hier kunt u aangeven of u de optie voettekst wilt gebruiken.

Tabblad Opmaakfactureren-e-mailsjablonen-08

Lettertype Selecteer hier per blok het gewenste lettertype.
    Tekstgrootte Selecteer hier per blok de gewenste lettergrootte.
    Tekstkleur Selecteer hier de gewenste letterkleur door op het kleurvlak te klikken of vul direct de kleurcode in.

Koptekst instellen (alleen bij sjablonen)

Als u een nieuw sjabloon maakt of een bestaand sjabloon bewerkt kunt u een koptekst toevoegen. Via de knop Instellingen kunt u de koptekst in/uitschakelen.

mailing-visuele-editor-01

• Klik op de Koptekst widget om de widget te bewerken.

mailing-visuele-editor-02

E-mailsamenvatting tonen Via Instellingen kunt u een e-mailsamenvatting opgeven. Met deze instelling maakt u de samenvatting ook zichtbaar in de koptekst van de e-mail.
    "Bekijk in browser"-link tonen Hiermee kunt u een link aan de koptekst toevoegen waarmee de e-mail ook in de browser is te bekijken. De link toont de standaard tekst Klik hier om deze mail in de browser te bekijken.
    Variant Selecteer hier of de bericht titel in de koptekst wilt tonen of een afbeelding. Indien u kiest voor afbeelding dan krijgt u een extra optie om de afbeelding te koppelen.
    Titel Heeft  u bij de optie Variant gekozen voor de berichttitel dan kunt hier u de titel eventueel nog aanpassen.
    Uitlijning Selecteer hier hoe u de koptekst wilt uitlijnen. Keuze uit links, midden of rechts.

Voettekst instellen (alleen bij sjablonen)

Als u een nieuw sjabloon maakt of een bestaand sjabloon bewerkt kunt u een voettekst toevoegen. Via de knop Instellingen kunt u de voettekst in/uitschakelen.

mailing-visuele-editor-03

• Klik op de Voettekst widget om de widget te bewerken.

mailing-visuele-editor-04

Toon verenigingsnaam Selecteer hier of u uw organisatienaam wilt tonen in de voettekst. Uw verenigingsnaam kunt u instellen in het Beheercentrum bij de algemene instellingen.
    Toon adresgegevens Selecteer hier of u de adresgegevens van uw organisatie wilt tonen in de voettekst. Uw adresgegevens kunt u instellen in het Beheercentrum bij de algemene instellingen.
    Toon social media-knoppen Selecteer hier of u social media knoppen wilt tonen. Uw social media URL's kunt u instellen in het Beheercentrum bij de algemene instellingen.
    Afmetingen knoppen Indien u de social media knoppen wilt tonen kunt u hier het formaat selecteren.
    Achtergrond kleur knoppen Selecteer hier de gewenste achtergrond kleur van de social media knoppen door op het kleurvlak te klikken of vul direct de kleurcode in.
    Toon "Nieuwsbrief instellingen"-link Selecteer hier of u de nieuwsbrieven instellingen-link wilt tonen. Hiermee kunnen ontvangers zich ok afmelden voor uw mailings.
    Toon "Mail verstuurd via e-Captain"-link Selecteer hier of u een Mail verstuurd via e-Captain link wilt tonen in de voettekst.
    Tekst Hier kunt u een extra tekst toevoegen aan uw voettekst.
    Uitlijning Selecteer hier hoe u de voettekst wilt uitlijnen. Keuze uit links, midden of rechts.

Widgets toevoegen

Door middel van de widgets kunt u inhoudselementen toevoegen aan uw sjabloon of e-mailconcept. U kunt eenvoudig met uw muis een element oppakken en naar het inhoudsdeel slepen.

mailing-visuele-editor-05

Er zijn zeven verschillende widgets beschikbaar. U vindt een uitgebreide uitleg over de widgets terug via onderstaande pagina's.

Nieuwe rij toevoegen of bewerken

U kunt aan uw sjabloon of e-mailconcept ook nieuwe rijen toevoegen. Een rij kan uit 1, 2 of 3 kolommen bestaan. In een rij of kolom kunt u dan weer een of meerdere widgets plaatsen.

• Klik op de knop Klik hier om een nieuwe rij toe te voegen om een nieuwe rij aan te maken,

mailing-visuele-editor-13

Indeling Selecteer hier de indeling van de rij die u wilt toevoegen.
    Rij over volledige breedte Selecteer hier of de rij over de volledige breedte van het scherm moet worden uitgevuld. Het inhoud deel heeft altijd een vaste breedte van 600 pixels. Alleen de achtergrondkleur wordt over de volledige breedte getoond als u deze optie aanzet.
    Achtergrondkleur Selecteer hier de gewenste achtergrondkleur door op het kleurvlak te klikken of vul direct de kleurcode in.
    Kantruimte onderkant Selecteer hier hoeveel pixels u aan de onderkant als lege ruimte wilt gebruiken.

De nieuwe rij wordt automatisch onderaan toegevoegd. U kunt de rij desgewenst met uw muis verplaatsen. U kunt de rij selecteren en verslepen door naast de inhoud (links of rechts) de rij met uw muis op te pakken.

Door links of rechts naast de inhoud te klikken kunt u de rij-eigenschappen aanpassen.

mailing-visuele-editor-15

Widget of rij verwijderen

U kunt eenvoudig een widget of een rij verwijderen door de widget of rij naar de prullenmand te verslepen.

mailing-visuele-editor-16