In e-Captain vindt u verschillende standaard (systeem) rapportages die al door ons voor u zijn aangemaakt. Met de Rapportgenerator kunt u zelf rapportages samenstellen om de informatie die u nodig heeft uit e-Captain te kunnen halen.

Eenmaal aangemaakt kunt u het rapport altijd opvragen via de lijst met rapportages.

• Om een een rapport samen te stellen met de Rapportgenerator selecteert u in het Rapportage Dashboard de Rapportgenerator.

rapportgenerator-02

Met de Rapportgenerator kunt u vervolgens in een aantal stappen zelf een rapport samen stellen.

Stap 1: Bepaal uw uitgangspunt

Voordat u een rapport gaat maken moet u eerst uw uitgangspunt bepalen. Uw startpunt wordt bepaald door de module waarbinnen u een rapport wilt samenstellen.

De gekozen module bepaalt welke velden er beschikbaar zijn in het rapport e welke informatie u dus uit e-Captain kunt halen en exporteren.

rapportgenerator-03

• Als u nog in het hoofdoverzicht zit dan kunt u direct een nieuw rapport aanmaken door op het groene plus icoon groene-plus-icoon te klikken.

Door op de map naam te klikken ziet u welke rapportages er reeds zijn aangemaakt.

rapportgenerator-04

Kolom 1 - Aanvinkvakjes U kunt bestaande rapportages aanvinken en daarna kopiëren, verplaatsen of verwijderen. Systeemrapportages kunnen niet verplaatst of verwijderd worden.
Kolom 2 - Rapportnaam In deze kolom ziet u de naam van map danwel van het rapport.
Kolom 3 - Sjabloon In deze kolom ziet u welk sjabloon is gebruikt voor het rapport.
Kolom 4 - Informatie  In deze kolom ziet u welke gebruiker het rapport heeft aangemaakt.
bewerken-knop-icoon Met het bewerken icoon kunt u een bestaand rapport aanpassen. Systeem rapportages kunnen niet aangepast worden. u kunt deze wel kopiëren en vervolgens de kopie bewerken.
verwijderen2-knop-icoon Met het verwijderen icoon kunt u een bestaand rapport verwijderen. Systeemrapportages kunnen niet worden verwijderd.

• Indien u een specifieke map heeft geselecteerd dan kunt u een nieuw rapport aanmaken door op de toevoegen knop toevoegen-knop te klikken.

rapportgenerator-05

Rapportnaam Vul hier de naam van het rapport in.
Sjabloon Selecteer hier welk sjabloon u wilt gebruiken voor het rapport. Indien u geen sjabloon selecteert kunt u zelf het papierformaat en de marges instellen.
Eigen ontwerp Selecteer hier of u een eigen ontwerp wilt maken voor het rapport. Zonder eigen ontwerp worden alle gegevenskolommen automatisch in de PDF geplaatst.
Achtergrond/briefpapier Selecteer hier optioneel een achtergrond afbeelding die als achtergrond in de PDF wordt meegenomen.

• Klik op Opslaan om verder te gaan met het aanmaken van het rapport.

Nadat u het rapport heeft opgeslagen ziet u meerdere tabbladen om het rapport verder mee aan te maken.

Stap 2: Rapportgegevens selecteren

In het tabblad Gegevens kunt u de velden selecteren die u in uw rapport wilt zien.

rapportgenerator-07

Startpunt Op basis van uw eerdere keuze kunt u hier uw startpunt nog verder aanpassen.
Velden Selecteer hier de velden die u in uw rapport wilt zien.

rapportgenerator-08

puntjes-icoon Klik op het verplaatsen icoon om de volgorde van de velden aan te passen. U kunt met uw muis het veld in de gewenste volgorde slepen.
bekijken-oog-icoontje Klik op het oog icoon om de zichtbaarhei van het veld te bepalen.
sorteren-icoon Klik op het sorteren icoon om de sorteer volgorde te bepalen.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoon om de veld eigenschappen aan te passen.
verwijderen2-knop-icoon Klik op het verwijderen icoon om een veld te verwijderen.

Stap 3: Een opvraag samenstellen

In het tabblad Opvraag kunt u een opvraag samenstellen waarmee u specifieke informatie uit e-Captain opvraagt. Als u geen opvraag samenstelt dan wordt alle informatie getoond van de geselecteerde velden. Met een opvraag maakt u dus een filter aan.

In onderstaand voorbeeld willen we niet van alle leden de geselecteerde informatie zien maar alleen van de ereleden.

rapportgenerator-09

U kunt meerdere opvraag regels toevoegen om de informatie nog verder te filteren. U heeft dan 3 keuze mogelijkheden

• Een EN-voorwaarde toevoegen. Het eindresultaat moet dan voldoen aan beide voorwaarden
  • Een OF-voorwaarde toevoegen. Het eindresultaat moet dan voldoen aan een van beide voorwaarden.
  • Een voorwaarde blok toevoegen. In een voorwaarde blok kunt u meerdere opvraagregels toevoegen in een gezamelijk blok.

rapportgenerator-10

Een uitgebreide uitleg over het samenstellen van een opvraag vindt u op de pagina Een opvraag samenstellen.

Stap 4: Ontwerp maken

In het tabblad Ontwerp kunt u het rapport zelf vormgeven. U kunt hier ook altijd later de ontwerp optie inschakelen als u daar initieel niet voor had gekozen.

rapportgenerator-11

Een uitgebreide uitleg over het maken van een eigen ontwerp vindt u op de pagina Een eigen ontwerp maken (PDF).

Stap 5: PDF Weergave

In het tabblad PDF weergave ziet u het resultaat van het door u samengestelde rapport in PDF weergave. De PDF kunt u eventueel uitprinten of downloaden.

rapportgenerator-12

Stap 6: Tabel weergave

In het tabblad Tabel weergave ziet u het resultaat van het door u samengestelde rapport in een tabel. Hiermee kunt u snel controleren of u de gewenste gegevens in uw rapport te zien krijgt.

rapportgenerator-13

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17 juni 2024