Belangrijke verschillen tussen huidige en nieuwe versie van e-Captain

 

Algemeen

De nieuwe versie van e-Captain is geheel opnieuw ontwikkelt op basis van de nieuwste technieken. Dit betekent ook dat er een aantal belangrijke veranderingen en verbeteringen zijn doorgevoerd. Een aantal daarvan zorgen voor belangrijke verschillen tussen de huidige versie en de nieuwe versie van e-Captain.

De nieuwe e-Captain versie in een notendop


 

Nieuwe rechtenstructuur

De nieuwe versie van e-Captain heeft een volledig nieuwe rechtenstructuur gekregen. Daarmee is het instellen van rechten logischer, duidelijker en makkelijker geworden. Daarnaast is er een extra recht bijgekomen, uitvoerrechten waarmee iemand bepaalde processen of acties al dan niet mag uitvoeren. 

De nieuwe rechten structuur betekent wel dat uw beheerder per gebruiker in de nieuwe versie de rechten opnieuw moet instellen. Deze rechten zijn dan alleen van toepassing op de nieuwe versie van e-Captain. Er kunnen dus verschillen zijn in de rechten in de huidige versie en de nieuwe versie van e-Captain.

 

Rapporten en de rapportgenerator

De rapportgenerator is in de nieuwe versie van e-Captain volledig vernieuwd waardoor u veel meer mogelijkheden heeft om rapporten samen te stellen en de opmaak er van te bepalen.

Alle verschillende standaard rapporten die u in de huidige versie van e-Captain her en der vindt zijn in de nieuwe versie van e-Captain samengebracht in de module Rapportage. Daar vindt u ook de nieuwe rapportgenerator.

Omdat de rapportgenerator volledig vernieuwd is zijn de rapportages die u zelf met de oude rapportgenerator in de huidige versie van e-Captain gemaakt heeft niet beschikbaar in de nieuwe versie van e-Captain. u kunt deze alleen gebruiken in de huidige versie van e-Captain.

Rapporten die u met de nieuwe rapportgenerator in de nieuwe versie van e-Captain maakt zijn ook alleen in de nieuwe versie van e-Captain beschikbaar en kunnen niet in de huidige versie van e-Captain worden gebruikt.

 

Module Leden

In de huidige versie van e-Captain kunt u het ledenoverzichtscherm (zoekscherm) zelf indelen en meerdere, verschillende zoekschermen aanmaken. Het aanmaken en beheren van de zoekschermen is in de nieuwe versie ook volledige vernieuwd en maakt nu onderdeel uit van het menu Rapportage. 

Omdat het beheer van de zoekschermen volledig vernieuwd is zijn de zoekschermen die u zelf heeft aangemaakt in de huidige versie van e-Captain niet beschikbaar in de nieuwe versie van e-Captain. U kunt deze alleen gebruiken in de huidige versie van e-Captain.

Zoekschermen die u in de nieuwe versie van e-Captain maakt zijn ook alleen in de nieuwe versie van e-Captain beschikbaar en kunnen niet in de huidige versie van e-Captain worden gebruikt.

 

Module Boekhouding

Nieuw in de nieuwe versie van e-Captain is dat de module Boekhouding altijd geactiveerd moet zijn. U dient dus altijd de module Boekhouding in te richten en te activeren. Ook als u uw boekhouding niet in e-Captain wilt doen. U hoeft de module Boekhouding niet persé te gebruiken maar als u facturen (verkoop-, inkoop- en creditfacturen) als betaalt wilt registreren dan kunt u dat doen op een van de volgende manieren:

  • Handmatig in het dagboek Bank of dagboek Kas de facturen afboeken.
  • Uw bankafschriften inlezen in e-Captain en uitsluitend de factuurregels doorboeken.
  • Handmatig met een boeking in het dagboek Memoriaal de facturen afboeken.
 

Module Mailing

In de huidige versie van e-Captain kunt u gebruik maken van de eenvoudige editor en de visuele editor om e-mailconcepten en e-mailsjablonen te maken. In de nieuwe versie van e-Captain kunt u alleen nog gebruik maken van de visuele editor. U kunt uw templates die u in de huidige versie van e-Captain met de eenvoudige editor heeft gemaakt alleen in de huidige versie van e-Captain gebruiken. Deze zijn niet beschikbaar in de nieuwe versie. E-mailsjablonen die u in de nieuwe versie van e-Captain maakt zijn niet beschikbaar in de huidige versie van e-Captain.

Standaard sjablonen

In de huidige versie van e-Captain wordt ook gebruik gemaakt van standaard (systeem)templates voor o.a. de facturatie, activiteiten en online verhuur. Van al deze templates zijn in de nieuwe versie van e-Captain nieuwe standaard sjablonen gemaakt. Net als in de hudige versie van e-Captain kunt u deze standaard sjablonen ook aanpassen aan uw eigen huisstijl en manier van communiceren.

Download de factsheet

We hebben een factsheet samengesteld waarin we de verschillen voor u ook op een rijtje hebben gezet. U kunt de factsheet hieronder als PDF downloaden.

 

Naam: factsheet
Type: pdf
Grootte: 82 kB
 Download


 

Nog meer hulp nodig?

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 7 mei 2024

 
 
 
 
 
 

Gratis uitproberen

Dé ideale software oplossing om uw vereniging te ontzorgen en professionaliseren!

Gratis uitproberen

Contact

Hambakenwetering 15

5231 DD 's-Hertogenbosch

073 - 614 14 40

ksedpleh.[antispam].@e-captain.nl

Werken bij DISPI

Trainingen

Haal meer uit e-Captain!

Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain.

Trainingen

Volg ons