Sjablonen converteren

Algemeen

In de oude versie van e-Captain kunt u gebruik maken van de eenvoudige editor en de visuele editor om e-mailconcepten en e-mailsjablonen te maken. In de nieuwe versie van e-Captain kunt u alleen nog gebruik maken van de visuele editor. U kunt uw templates die u in de huidige versie van e-Captain met de eenvoudige editor heeft gemaakt alleen in de huidige versie van e-Captain gebruiken. Deze zijn niet beschikbaar in de nieuwe versie. E-mailsjablonen die u in de nieuwe versie van e-Captain maakt zijn niet beschikbaar in de huidige versie van e-Captain. U kunt met de optie Sjablonen converteren de templates die met de eenvoudige editor zijn gemaakt converteren naar visuele editor sjablonen.

Sjablonen converteren

Om uw oude templates die met de eenvoudige editor zijn gemaakt te converteren naar nieuwe sjablonen gebruikt u de optie Sjablonen converteren.

• Klik in het Mailing dashboard op de functie Sjablonen converteren. In het tabblad Systeemsjablonen ziet u de bestaande systeemtemplates uit de oude versie. In het tabblad Eigen templates ziet u de door u zelf aangemaakt templates uit de oude versie.

sjablonen-converteren-01

oranje-checkbox In deze kolom kunt u de templates selecteren die u wilt converteren naar sjablonen. U kunt ook in een keer alle templates selecteren.
Naam In deze kolom ziet u de naam van de template.
Huidige map In deze kolom ziet u in welke map de termplate in de oude versie van e-Captain staat.
Nieuwe map In deze kolom ziet u waar het nieuwe sjabloon na het converteren terug is te vinden.
Kop- en voettekst toevoegen In deze kolom kunt u aangeven of u de kop- en voettekst van de viduele editor wilt toevoegen aan het sjabloon.

• Selecteer de templates die u wilt converteren en klik onderin op de knop Converteren

Sjablonen bewerken

Nadat de oude templates zijn geconverteerd naar sjablonen kunt u de sjablonen verder aanpassen aan uw huisstijl.

• Om een sjabloon te bewerken selecteert u in het Mailing dashboard de optie Sjablonen.

sjablonen-converteren-02

• Klik op het bewerken icoontje bewerken-knop-icoon van het sjabloon welke u wilt aanpassen.

sjablonen-converteren-03

U kunt nu met de Visuele editor het sjabloon verder naar wens aanpassen. Een uitleg over de visuele editor vindt u op de pagina Werken met de visuele editor.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 7 oktober 2024