In de module Verhuurobjecten kunt u werken met verschillende seizoenen;

• Handmatig seizoen met een handmatig ingestelde periode.
  • Zomerseizoen met een vast ingestelde periode.
  • Winterseizoen met een vast ingestelde periode.
  • Seizoen met een vast ingestelde periode voor een heel jaar bijvoorbeeld.

Aan het einde van ieder seizoen kunt u het seizoen afsluiten en de planning van dat seizoen in één keer doorschuiven naar het nieuwe seizoen. Zo hoeft u niets steeds handmatig u planning te maken. U kunt alleen de terugkerende planningen doorschuiven.

Voor het afsluiten van een seizoen en het doorschuiven van de planningen is het belangrijk dat u de juiste volgorde aanhoud:

1. Stap 1. Indien u meterstanden bijhoud met de module Meterstanden dan dient u eerst de eindafrekening te maken.
  2. Stap 2. Sluit het seizoen af en schuif de planningen door.
  3. Stap 3. Voor de mutaties door in het nieuwe seizoen. bijvoorbeeld als iemand naar een andere ligplaats gaat.
  4. Stap 4. Factureren van het liggeld voor het nieuwe seizoen.

Uitleg terugkerende planningen

Als u een seizoen gaat afsluiten en planningen gaat doorschuiven dan schuift u alleen de terugkerende planningen door. In de Visuele Planner van de module Verhuurobjecten kunt u per planning aangeven of deze terugkerend is. Leden die bijvoorbeeld hun ligplaats hebben opgezegd kunt u dan op niet terugkerend zetten. Die planning wordt dan niet doorgeschoven en valt dan vrij in het nieuwe seizoen.

verhuurobjecten-beheercentrum-23

Een seizoen afsluiten en planningen doorschuiven

Een seizoen afsluiten en planningen doorschuiven doet u in het Beheercentrum.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Verhuurobjecten en selecteer het onderdeel Seizoen afsluiten.

verhuurobjecten-beheercentrum-24

U sluit per verhuurcategorie en per planning het seizoen af.

verhuurobjecten-beheercentrum-26

Categorie Selecteer hier van welke verhuurcategorie u de planning wilt afsluiten.
Huidig seizoen Selecteer hier welk seizoen u wilt afsluiten. Dit kan maximaal 3 maanden voor het einde van het seizoen.
Planningen doorschuiven Selecteer hier of u alle planningen wilt doorschuiven naar het nieuwe seizoen.
Planningen Hier ziet u hoeveel planningen er kunnen worden doorgeschoven.
Nieuw seizoen Hier kunt u selecteer wat het nieuwe seizoen moet worden.

• Klik op uitvoeren om het seizoen af te sluiten en de planningen door te schuiven.

Mutaties in planning doorvoeren

Indien er leden zijn die hebben aangegeven van ligplaats te willen veranderen dan schuift u eerst de planning door naar het nieuwe seizoen. In het nieuwe seizoen voert u de mutaties door. Met het doorvoeren van de mutaties wordt ook direct het nieuwe liggeld berekend en klaar gezet voor de facturatie.

Factureren nieuwe seizoen

Nadat u het seizoen heeft afgesloten, de planningen heeft doorgeschoven en de mutaties heeft gedaan kunt het nieuwe seizoen gaan factureren.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 3 november 2023