In de visuele planner kunt u ook planningen verplaatsen van het ene verhuurobject naar het andere verhuurobject. U kunt op drie manieren een planning verplaatsen.

• De hele planning verplaatsen. De volledige planning van start- tot einddatum wordt verplaatst naar een nieuwe planning.
  • Een planning vanaf een bepaalde datum verplaatsen. De planning wordt dan gesplitst in twee delen waarbij het eerste deel op de oude planning blijft en het twee deel wordt verplaatst naar een nieuwe planning.
  • Een planning tijdelijk verplaatsen. Hierbij wordt een deel van de planning voor een specifieke periode verplaats naar een andere planning.

Om een planning te verplaatsen klikt u op de desbetreffende planning in de visuele planner om het planningscherm te openen.

• Klik onder in het planningscherm op de blauwe knop Planning,,, en selecteer de optie Verplaatsen.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-01

De hele planning verplaatsen

• Als u de hele planning van een relatie wilt verplaatsen selecteert u in het verplaats scherm de optie Verplaats hele planning en klik op Volgende.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-02

• Selecteer in stap 2 de gewenste. beschikbare plaats en klik op Volgende.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-03

Planobject nummer Hier ziet u het nummer van de huidige planning.
Relatie Hier ziet u de relatie die u gaat verplaatsen.
Boot Hier ziet u het relatieobject wat u gaat verplaatsen.
Afmetingen Hier ziet u de afmetingen van het relatieobject.
Startdatum Hier ziet u de startdatum van de huidige planning.
Einddatum Hier ziet u de einddatum van de huidige planning.
Afmetingen negeren Bij het verplaatsen toont e-Captain standaard alleen de beschikbare plaatsen die voldoen aan de afmetingen van het relatieobject. Met deze optie kunt u de afmetingen van het relatieobject negeren zodat u alle beschikbare plaatsen te zien krijgt.
Beschikbare plaatsen Selecteer hier het nieuwe planobject waar u de relatie naar toe wilt verplaatsen.
Verplaatsen met bovenstaande gegevens Selecteer deze optie en klik op Volgende om door te gaan met het verplaatsen.

• In stap 3 controleert e-Captain of er een prijsverschil is tussen de oude planning en de nieuwe planning. U bepaalt bij een prijsverschil zelf wat u met het prijsverschil doet. Klik daarna op Volgende om verder te gaan.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-04

• In stap 4 ziet u de bevestiging van de verplaatsing en klikt u op Afronden.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-05

Een planning vanaf een datum verplaatsen

• Als u de planning vanaf een datum wilt verplaatsen selecteert u in het verplaats scherm de optie Verplaats vamaf datum en selecteert u de gewenste datum. klik op Volgende om door te gaan.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-06

• Selecteer in stap 2 de gewenste. beschikbare plaats en klik op Volgende.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-07

Planobject nummer Hier ziet u het nummer van de huidige planning.
Relatie Hier ziet u de relatie die u gaat verplaatsen.
Boot Hier ziet u het relatieobject wat u gaat verplaatsen.
Afmetingen Hier ziet u de afmetingen van het relatieobject.
Startdatum Hier ziet u de startdatum van de huidige planning.
Einddatum Hier ziet u de einddatum van de huidige planning.
Afmetingen negeren Bij het verplaatsen toont e-Captain standaard alleen de beschikbare plaatsen die voldoen aan de afmetingen van het relatieobject. Met deze optie kunt u de afmetingen van het relatieobject negeren zodat u alle beschikbare plaatsen te zien krijgt.
Beschikbare plaatsen Selecteer hier het nieuwe planobject waar u de relatie naar toe wilt verplaatsen.
Verplaatsen met bovenstaande gegevens Selecteer deze optie en klik op Volgende om door te gaan met het verplaatsen.

• In stap 3 controleert e-Captain of er een prijsverschil is tussen de oude planning en de nieuwe planning. U bepaalt bij een prijsverschil zelf wat u met het prijsverschil doet. Klik daarna op Volgende om verder te gaan.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-08

• In stap 4 ziet u de bevestiging van de verplaatsing en klikt u op Afronden.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-09

Als u een van beide planningsdelen opent dan ziet u ook dat de planning gesplitst is in twee delen.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-10

Ook in de visuele planner ziet u de twee delen terug.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-11

Een planning tijdelijk verplaatsen

• Als u de planning tijdelijk wilt verplaatsen selecteert u in het verplaats scherm de optie Verplaats tijdelijk en selecteert u de gewenste start- en einddatum. klik op Volgende om door te gaan.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-12

• Selecteer in stap 2 de gewenste. beschikbare plaats en klik op Volgende.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-13

Planobject nummer Hier ziet u het nummer van de huidige planning.
Relatie Hier ziet u de relatie die u gaat verplaatsen.
Boot Hier ziet u het relatieobject wat u gaat verplaatsen.
Afmetingen Hier ziet u de afmetingen van het relatieobject.
Startdatum Hier ziet u de startdatum van de huidige planning.
Einddatum Hier ziet u de einddatum van de huidige planning.
Afmetingen negeren Bij het verplaatsen toont e-Captain standaard alleen de beschikbare plaatsen die voldoen aan de afmetingen van het relatieobject. Met deze optie kunt u de afmetingen van het relatieobject negeren zodat u alle beschikbare plaatsen te zien krijgt.
Beschikbare plaatsen Selecteer hier het nieuwe planobject waar u de relatie naar toe wilt verplaatsen.
Verplaatsen met bovenstaande gegevens Selecteer deze optie en klik op Volgende om door te gaan met het verplaatsen.

• In stap 3 controleert e-Captain of er een prijsverschil is tussen de oude planning en de nieuwe planning. U bepaalt bij een prijsverschil zelf wat u met het prijsverschil doet. Klik daarna op Volgende om verder te gaan.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-14

• In stap 4 ziet u de bevestiging van de verplaatsing en klikt u op Afronden.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-15

Als u een van de planningsdelen opent dan ziet u ook dat de planning gesplitst is in meerdere delen.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-16

Ook in de visuele planner ziet u de meerdere delen terug.

verhuurobjecten-planning-verplaatsen-17