Relatieobjecten zijn de objecten die een lid of andere relatie meeneemt naar de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan een boot die een lid wilt plaatsen in een ligplaats van de vereniging.

Voordat u relatieobjecten kunt invoeren of importeren moet u eerst definiëren welke type relatieobjecten u wilt vastleggen in e-Captain.

Een relatieobject type aanmaken

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Verhuurobjecten en selecteer het onderdeel Beheer relatieobject definities.

verhuurobjecten-beheercentrum-13

U ziet nu het overzicht van alle verschillende relatieobject typen.

verhuurobjecten-beheercentrum-14

Kolom 1 - Objecttype In deze kolom ziet u het objecttype.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een bestaande categorie te wijzigen.
stop-rood-knop-icoon Indien een planing niet in gebruik is kunt u deze verwijderen. Als een planning in gebruik is kunt u deze niet meer verwijderen.
tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
nieuw-knop-icoon Klik op de knop Nieuw om een nieuwe planning aan te maken.

• Klik op de knop Nieuw om een nieuw relatieobjecttype toe te voegen.

verhuurobjecten-beheercentrum-15

Het venster om een nieuw Realtieobjecttype toe te voegen bestaat uit 2 tabbladen:

• Tabblad Relatieobject
  • Tabblad Vrije velden

Tabblad Relatieobject

In het tabblad Relatieobject stelt u de basisgegevens in van het relatieobjecttype.

verhuurobjecten-beheercentrum-16

Objecttype Vul hier de naam van het objecttype in.
Naam Dit veld wordt automatisch aangemaakt. Hier kan later de naam of het merk van het relatieobject worden ingevoerd.
Nummer Dit veld wordt automatisch aangemaakt. BIj het toevoegen van een relatieobject kunt u hier een nummer invullen
Afmetingen Selecteer hier of en welke afmetingen u van het relatieobject wilt vastleggen. Indien u afmetingen selecteert worden deze velden automatisch toegevoegd.
Soort object Selecteer hier wat voor soort relatieobjecttype u wilt vastleggen.
Sportief/recreatief vraag stellen Selecteer hier of u onderscheid maakt tussen sportieve en recreatieve relatieobjecten. Deze instelling is alleen van toepassing voor watersportverenigingen die BTW plichtig zijn. Lees ook de helppagina BTW regeling voor watersportverenigingen
Standaard waarde Indien u onderscheid maakt tussen sportieve en recreatieve relatieobjecten dan selecteert u hier de standaard waarde voor het relatieobjecttype.
BTW voor recreatief Selecteer hier de BTW code voor relatieobjecttype die recreatief zijn.

Blok Wat mogen gebruikers in Mijn Objecten

In het blok Wat mogen gebruikers in Mijn Objecten kunt u aangeven of de gebruikers via het besloten ledenportaal Mijn Captain zelf relatieobjecten mogen toevoegen, bewerken of verwijderen.

• Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan en ga dan naar het tabblad Vrije velden.

Tabblad Vrije velden

In het tabblad Vrije velden kunt u extra velden defniëren die u van het relatieobject wilt vastleggen. U heeft hierbij de keuze uit verschillende type velden:

• Datumvelden
  • JA/NEE keuze velden
  • Keuzenvelden (meer keuze)
  • Memovelden
  • Numerieke velden (hele getallen)
  • Numerieke velden (kommagetallen)
  • Tekstvelden

verhuurobjecten-beheercentrum-18

Kolom 1 - Type In deze kolom ziet u het type veld.
Kolom 2 - Eigen Mijn Captain kolom In deze kolom ziet u of het veld ook zichtbaar is in het besloten ledenportaal Mijn Captain. De groen gemarkeerde velden zijn beschikbaar in Mijn Captain.
Kolom 3 - Is aan te passen In deze kolom ziet u of het veld ook door de gebruiker aan te passen is in het besloten ledenportaal Mijn Captain. De groen gemarkeerde velden zijn aan te passen in Mijn Captain..
Kolom 4 - Omschrijving In deze kolom vult u de naam of omschrijving in van het veld.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om van een bestaand veld de eigenschappen te wijzigen.
verwijderen2-knop-icoon Klik op het verwijderen icoontje om een veld te verwijderen. Let op, u verwijdert hiermee ook alle door de gebruiker opgegeven informatie.
knop-vrij-veld-toevoegen Klik op de knop Vrij veld toevogen om een nieuw veld toe te voegen.

• Klik op de knop Vrij veld Toevoegen om een nieuw veld toe te voegen.

verhuurobjecten-beheercentrum-19

• Klik als u klaar bent met het toevoegen van velden op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 3 november 2023