Met de module Factureren kunt u (credit)facturen, incassofacturen, herinneringen en aanmaningen aanmaken en versturen naar uw relaties. In veel gevallen zult u deze per e-mail naar uw relaties sturen.

In de module Mailing vindt u hiervoor standaard e-mailsjablonen. U kunt deze sjablonen zowel visueel als inhoudelijk naar wens aanpassen. Er zijn zes verschillende sjablonen.

• E-mailsjabloon facturen
  • E-mailsjabloon SEPA incasso facturen
  • E-mailsjabloon creditfacturen
  • E-mailsjabloon eerste herinnering
  • E-mailsjabloon tweede herinnering
  • E-mailsjabloon aanmaning

U vindt de e-mailsjablonen in de module Mailing bij de Sjablonen in de map Factureren.

factureren-e-mailsjablonen-01

E-mailsjabloon aanpassen

• Om een e-mailsjabloon aan te passen gaat u in de module Mailing bij de Sjablonen naar de map Factureren.

factureren-e-mailsjablonen-02

• Selecteer het gewenste sjabloon of klik op het bewerken icoon om het sjabloon aan te passen.

factureren-e-mailsjablonen-03

U kunt het sjabloon aanpassen door zelf rijen en widgets toe te voegen. U kunt de standaard tekst aanpassen door op de tekst-widget zelf te klikken. Dan opent de tekst-widget en kunt u de tekst aanpassen.

Een uitgebreide uitleg over de visuele editor vindt op de pagina Werken met de visuele editor.

De standaard tekst aanpassen

• U kunt eenvoudig de tekst van het e-mailsjabloon aanpassen door op het tekstvlak te klikken.

factureren-e-mailsjablonen-04

• In de tekst-widget kunt u de tekst aanpassen. De teksten tussen de %-tekens zijn variabelen waarmee informatie uit e-Captain wordt opgehaald.De variabelen kunnen per sjabloon verschillen.

factureren-e-mailsjablonen-05

%_AANHEF% De variabele AANHEF toont bij informele aanhef: Beste Voornaam en bij formeel: Geachte geslacht + titels voor naam + voorletters + achternaam (bijvoorbeeld Geachte heer Professor A.B. Zeeman).
%_VERENIGING% De variabele VERENIGINGSNAAM toont de naam van uw organisatie die is ingesteld in het Beheercentrum
%_FACTUURNUMMER% De variabele FACTUURNUMMER toont het factuurnummer van de factuur van de desbetreffende relatie.
%_DOCUMENT_URL% De variabele DOCUMENT_URL toont een link waarmee de ontvanger de factuur kan downloaden.
%_AFZENDER% De variabele AFZENDER toont de naam van de afzender. Dit is de ingelogde e-Captain gebruiker of de bij de mailing geselecteerde afzender.

U bent vrij om de variabelen te vervangen door uw eigen vaste teksten. Wij adviseren u om in ieder geval de variabele FACTUURNUMMER te laten staan.

Opmaak aanpassen

U kunt de opmaak van de sjablonen ook aanpassen.

• Klik in het sjabloon op de knop Instellingen. Het instellingen scherm bestaat uit twee tabbladen, Basis en Opmaak.

factureren-e-mailsjablonen-06

Tabblad Basis

factureren-e-mailsjablonen-07

Naam Hier ziet u de naam van het sjabloon
Onderwerp Hier ziet u de onderwerpregel van de e-mail. U kunt het onderwerp zelf naar wens aanpassen.
E-mailsamenvatting Hier kunt u een samenvatting opgeven. De samenvatting wordt vaak in notificaties en previews getoond. Gebruik bij voorkeur niet meer dan 100 tekens.
Koptekst gebruiken Hier kunt u aangeven of u de optie koptekst wilt gebruiken.
Voettekst gebruiken Hier kunt u aangeven of u de optie voettekst wilt gebruiken.

Tabblad Opmaakfactureren-e-mailsjablonen-08

Lettertype Selecteer hier per blok het gewenste lettertype.
Tekstgrootte Selecteer hier per blok de gewenste lettergrootte.
Tekstkleur Selecteer hier de gewenste letterkleur door op het kleurvlak te klikken of vul direct de kleurcode in.

Onderwerp aanpassen

U kunt het onderwerp van de e-mails ook aanpassen.

• Klik in het sjabloon op de knop Instellingen. Het instellingen scherm bestaat uit twee tabbladen, Basis en Opmaak.

factureren-e-mailsjablonen-06

• In het tabblad Basis kunt u de onderwerpregel van de e-mail aanpassen.

factureren-e-mailsjablonen-07

iDEAL betaal link toevoegen

Als u gebruik maakt van de optionele module Online betalen (iDEAL) dan kunt u ook een link opnemen in de factuur sjablonen zodat uw leden eenvoudig in het e-mailbericht op een link kunnen klikken om met iDeal de factuur te voldoen. U kunt hiervoor de variabele %_IDEAL_URL% toevoegen aan het sjabloon.

U vind deze variabele in het uitklapmenu Variabelen in de tekst widget.

factureren-e-mailsjablonen-10