Tabblad Groepen

Inhoudsopgave

1. Algemeen
  2. Groepen aanmaken

Algemeen

In het tabblad Groepen vindt u de groepen waarin een relatie is ingedeeld.

Groepen zijn een krachtig onderdeel van uw relatiebeheer. Zo kunt u in het ledenoverzicht eenvoudig filteren op groepen, kunt u groepen gebruiken in uw rapportages en kunt u op basis van groepen eenvoudig selecties maken voor bijvoorbeeld uw mailings.

Groepen zijn ook handig om generieke informatie over uw relaties in vast te leggen. Met groepen kunt u bijvoorbeeld functies aan relaties koppelen, interessegebieden vastleggen of voorkeuren registreren. Wilt u bijvoorbeeld het opleidingsniveau van uw relaties kunnen vastleggen dan kunt u hiervoor een groep aanmaken met als keuze opties, LBO, MBO, HBO, Universiteit.

In het Beheercentrum kunt u naast de vaste systeemgroepen van e-Captain ook zelf groepen aanmaken.

tabblad-groepen-01

nieuw-knop-icoon Klik op de knop Nieuw om een relatie aan een groep toe te voegen.
tandwiel-oranje-knop-icoon Klik op het tandwiel icoontje om kolommen in het overzicht aan of uit te zetten.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een groepsitem te bewerken. U kunt dan een start - of stopdatum een een groepsitem toekennen.
verwijderen2-knop-icoon Klik op het verwijderen icoontje om een relatie uit een groep te verwijderen.

Groepen aanmaken

Groepen kunt u aanmaken en beheren in het Beheercentrum van e-Captain. Een uitgebreide uitleg hierover vind u op de pagina Groepen aanmaken en beheren.