Soms komt het voor dat relaties dubbel (of zelfs meerdere keren) voor komen in e-Captain. U kunt dan via het Leden dashboard de functie Dubbele relaties samenvoegen gebruiken.

Relatiekaarten samenvoegen

Voor het samenvoegen van relatiekaarten gaat u naar het Leden dashboard.

• Klik in het Leden dashboard op de functie Dubbele relaties samenvoegen.

dubbele-relaties-samenvoegen-10

Het samenvoegen van twee relatiekaarten gaat in drie stappen.

1. Stap 1: Selectie maken
  2. Stap 2: Relatiekaarten bekijken
  3. Stap 3: Samenvoegen (resultaat)

Stap 1: Selectie maken

In stap 1 maakt u de selectie van de twee relatiekaarten die u wilt samenvoegen.

relatiekaarten-samenvoegen-02

Hoofdkaart Selecteer hier de hoofdkaart van de relatie. De hoofdkaart is bepalend en zal worden aangevuld met de gegevens uit de subkaart.
Subkaart Selecteer hier de subkaart van de relatie. De gegevens van de subkaart worden samengevoegd in de hoofdkaart. Na het samenvoegen wordt de subkaart verwijderd.

• Klik op Volgende om naar stap 2 te gaan.

Stap 2: Bekijk relatiekaarten

In stap 2 worden beide relatiekaarten naast elkaar gezet zodat u van beide kaarten de gegevens kunt bekijken en vergelijken. Daarnaast kunt u dan per veld aangeven welke informatie u wilt behouden of wilt overnemen van de subkaart.

relatiekaarten-samenvoegen-03

Kolom In deze kolom ziet u de veldnamen van de ledenkaart
Hoofdkaart In deze kolom ziet u de gegevens van de hoofdkaart
Subkaart In deze kolom ziet u de gegevens van de subkaart. Vink de velden van de subkaart aan die u wilt overnemen op de hoofdkaart.
wissel-icoontje Met het wissel-icoontje kunt u de hoofdkaart en subkaart omwisselen. De hoofdkaart wordt dan de subkaart en viseversa.

• Selecteer de velden van de subkaart die u wil overnemen naar de hoofdkaart en klik dan op volgende om naar stap 3 te gaan.

Stap 3: Resultaat

In stap 3 zijn de beide relatiekaarten samengevoegd tot één relatiekaart en is de subkaart verwijderd.

relatiekaarten-samenvoegen-04

• Met de knop Bekijk relatie gaat u naar de relatiekaart in de module Leden.
  • Met de knop Naar stap 1 gaat u weer terug naar stap 1 om eventueel de volgende relatiekaarten samen te voegen.

Dubbele relaties voorkomen

Om te voorkomen dat relaties meerdere keren in e-Captain terechtkomen is het belangrijk om de zogenaamde externe mutaties correct te verwerken. Bij de externe mutaties kunt u de nieuwe aanmeldingen of andere binnen gekomen wijzigingen al direct samenvoegen met een bestaande relatiekaart.

Een uitleg over de externe mutaties vindt u op de pagina Verwerken externe mutaties

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 11 oktober 2024