Aanmaken en beheren lidsoorten

Algemeen

Als u gaat werken met de uitgebreide contributie instellingen van e-Captain

kunt u o.a.:

• Een onbeperkt aantal lidsoorten aanmaken (denk aan erelid, gezinslid, hoofdlid, jeugdlid, etc.)
  • Werken met eenmalig inschrijfgeld.
  • Werken met contributie op basis van leeftijd.
  • Werken met contributie naar rato in het eerste jaar middels een percentagetabel.
  • Werken met een proeflidmaatschap.

Per lidsoort kunt u ook bijvoorbeeld facturatietermijnen instellen. De contributie wordt dan niet in een keer gefactureerd maar in bijvoorbeeld 2, 4, of 12 termijnen.

In het Beheercentrum kunt u de verschillende lidsoorten aanmaken en beheren,

Beheer lidsoorten

Voor het aanmaken en beheren van uw lidsoorten gaat u naar het Beheercentrum.

• Ga in het Beheercentrum in de categorie Leden naar het onderdeel Contributie en selecteer de optie Beheer lidsoorten.

conributie-instellingen-04

• U ziet dan een overzicht van de aanwezige lidsoorten.

conributie-instellingen-05

Kolom 1 - Lidsoort In deze kolom ziet u de reeds aangemaakte lidsoorten.
Kolom 2 - Contributie In deze kolom ziet u de contributiebedragen van de verschillende lidsoorten. Indien verwezen wordt naar de leeftijdstabel dan ziet u hier geen bedragen staan.
Kolom 3 - Inschrijfgeld In deze kolom ziet u het inschrijfgeld staat dat van toepassing is bij de desbetreffende lidsoort.
Kolom 4 - Leeftijdstabel In deze kolom ziet u aan het groene bolletje of voor die lidsoort de leeftijdstabel van toepassing is. De contributie wordt dan in de leeftijdstabel ingesteld.
Kolom 5 - Mijn Captain In deze kolom ziet u aan het groene bolletje of die lidsoort ook gebruikt kan worden in een aanmeldformulier.
Kolom 6 - Grootboek In deze kolom ziet u de grootboekrekening waarop de contributie geboekt wordt. Indien er geen grootboekrekening is ingevuld wordt de algemene grootboekrekening voor de contributie gebruikt die is ingesteld in de boekhouding.
Kolom 7 - In gebruik In deze kolom ziet u aan het groene bolletje of het soortlid ook gebruikt wordt en dus gekoppeld is aan leden.
Kolom 8 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een lidsoort aan te passen.
verwijderen2-knop-icoon Klik op het verwijderen icoontje om een lidsoort te verwijderen. Indien u een lidsoort verwijderd hebben de desbetreffende leden geen lidsoort meer en wordt voor deze leden ook geen contributie meer aangemaakt. Het verwijderen van een lidsoort kan niet meer ongedaan gemaakt worden. U dient dan het lidsoort opnieuw aan te maken en opnieuw aan de leden te koppelen.

Een nieuwe lidsoort aanmaken

• Om een nieuwe lidsoort aan te maken klikt u op de knop Nieuw. nieuw-knop-icoon

conributie-instellingen-06

Lidsoort Vul hier de naam van de nieuwe lidsoort in.
Leeftijdstabel Selecteer hier of u de contributie laat verlopen via de leeftijdstabel. U kunt dan hier geen contributiebedrag en geen inschrijfgeld instellen.
Mijn Captain Selecteer hier of deze lidsoort ook gebruikt mag worden in een aanmeldformulier.
Contributie Vul hier het contributiebedrag in. Let op, dit bedrag wordt voor het hele verenigingsjaar in rekening gebracht.
Inschrijfgeld Vul hier eventueel het bedrag voor het inschrijfgeld in. Inschrijfgeld wordt eenmalig in rekening gebracht als iemand lid wordt.
Grootboek Selecteer hier op welke grootboekrekening de contributie geboekt moet worden. Indien u dit veld leeg laat wordt de algemene grootboekrekening gebruikt die is ingesteld in de boekhouding.
Kostenplaats Indien u ook werkt met kostenplaatsen kunt u hier de kostenplaats selecteren. Dit kan alleen als u ook een grootboekrekening heeft geselecteerd.
Percentage berekening toestaan Selecteer hier of u de percentagetabel gebruikt bij het nieuwe lidsoort. Voor nieuwe leden wordt dan in het eerste jaar de contributie naar rato berekend.
Facturatiemethode Selecteer hier in welke termijnen u de contributie factureert. Bij de keuze standaard wordt de algemene instelling gebruikt. U gebruikt deze instelling alleen indien u wilt afwijken van de standaard instelling.
Factuurtekst Vul hier de tekst in zoals die op de factuur moet worden afgedrukt. Indien u dit veld leeg laat wordt de lidsoort tekst gebruikt.
Proeflidmaatschap Met deze instelling kunt u dit lidsoort voor een proeflidmaatschap gebruiken. U leest meer over deze instellingen op de helppagina Instellen proeflidmaatschap