Facturen aanmaken

Inhoudsopgave

1. Algemeen
  2. Facturen aanmaken

Algemeen

Het aanmaken van facturen bestaat uit twee verschillende processen.

• Aanmaken van gewone facturen waarbij het lid zelf het verschuldigde bedrag moet betalen.
  • Aanmaken van SEPA incasso facturen waarbij u het verschuldigde bedrag incasseert via de bank.

Maakt u geen gebruik van SEPA incasso dan hoeft u alleen maar gewone facturen aan te maken.

Facturen aanmaken

• Om facturen aan te maken kiest u in het Factureren dashboard voor de optie Facturen aanmaken. Het Facturen aanmaken scherm bestaat uit twee tabbladen, het tabblad Algemeen en het tabblad Geavanceerd.

Tabblad Algemeen

factureren-04

Factuur template Selecteer hier welke factuurtemplate u wilt gebruiken.
Wie wilt u factureren? Selecteer hier welke relaties u wilt factureren.
Wat wilt u factureren Selecteer hier wat u wilt factureren.
Optionele opmerking voor op de factuur Plaats hier optioneel een algemene opmerking die op alle facturen die u gaat maken wordt afgedrukt. Werkt u met de module Taal dan kunt u per taal de opmerking instellen
Factuurdatum Selecteer hier de factuurdatum. Deze staat standaard op de huidige dag.

Tabblad Geavanceerd

factureren-06

Batchnummer Hier ziet u het batchnummer van de facturen die u gaat aanmaken.
Facturen e-mailen indien e-mailadres bekend? Selecteer hier of u de facturen wilt mailen naar iedereen waarbij de factuurvoorkeur op Per e-mail staat.
Afdrukken contactpersoon bij adres Selecteer hier of u de contactpersoon op de factuur wilt afdrukken.
Negatieve incasso facturen tonen Selecteer hier of u negatieve incasso facturen wilt zien. U kunt geen SEPA incasso opdracht maken voor negatieve bedragen. Deze kunt u wel factureren en met een betaalbestand uitbetalen.
Nul facturen tonen Selecteer hier of u nul facturen wilt zien en factureren.

• Als u de gewenste selectie heeft gemaakt klikt u op Volgende. e-Captain gaat dan alle informatie verzamelen en voor u klaarzetten. De pro-forma facturen worden, afhankelijk van uw selectie, gegroepeerd op Leden, Oud-leden en Overige relaties.

factureren-07

Kolom 1 - selectie Selecteer hier welke facturen u wilt gaan aanmaken. U kunt ook in een keer alle pro-forma facturen aanvinken.
Kolom 2 - Factuurnummer Hier ziet u het beoogde factuurnummer. De factuurnummers in het pro-forma overzicht bevatten een underscore (_) omdat het factuurnummer nog formeel bestaat.
Kolom 3 - Relatie Hier ziet u de relaties die u gaat factureren.
Kolom 4 - Factuurdatum Hier ziet u de factuurdatum.
Kolom 5 - Aantal Hier ziet u het aantal factuuregels van de factuur.
Kolom 6 - Factuurregels Hier ziet u de factuurregels van de factuur.
Kolom 7 - Totaal Hier ziet u het totaalbedrag van de factuur.
Kolom 8 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
vergrootglas-knop-icoon Klik op het bekijken icoontje om de pro-forma PDF van de factuur te openen.

• Selecteer de facturen die u wilt aanmaken en klik op Maak facturen. e-Captain maakt nu de facturen definitief aan. De facturen worden automatisch gemaild naar de relaties en tevens meteen geboekt in het dagboek Verkoop in de boekhouding.