e-Facturen (UBL) meesturen

Algemeen

Als u facturen verstuurt naar bedrijven of andere (overheids)organisaties dan kunt u naast de reguliere PDF ook een e-Factuur (UBL) meesturen. Dit maakt het voor de ontvangende partij makkelijker om de factuur in te boeken en te betalen. U kunt de optie voor het versturen van e-Facturen (UBL) activeren in het beheercentrum.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Factureren en selecteer in het onderdeel Algemeen de optie Instellingen facturatie.
  • Stel in het tabblad Algemeen de optie Factuur als e-Factuur(UBL) meesturen in.
  • Selecteer de gewenste UBL versie.
  • Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan.

e-facturen-ubl-01

e-Facturen (UBL) aanmaken

Om e-Facturen (UBL) aan te maken volgt u gewoon het reguliere facturatie of incasso proces. In het pro-forma facturen overzicht ziet u dan het UBL icoontje verschijnen.

• Als het UBL icoontje rood is is er geen Kvk-nummer bekend en kunt u geen UBL facturen meesturen.
  • Als het UBL icoontje blauw is, is alles in orde en wordt bij deze relatie de e-factuur (UBL) meegestuurd.

e-facturen-ubl-02

Een uitgebreide uitleg over het aanmaken van facturen leest u op de pagina Facturen aanmaken. Voor het aanmaken van incassofacturen vind u de uitleg op de pagina SEPA incassofacturen aanmaken.

e-Facturen (UBL) ontvangen

Als u zelf van een relatie een e-Factuur (UBL) ontvangt dan kunt u deze in de boekhouding eenvoudig met de optie Scan & Herken inlezen en afhandelen.

De optie Scan & Herken is een optionele uitbreiding voor de boekhouding.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 2 oktober 2024