Als u bent ingelogd in e-Captain komt u automatisch terecht op het e-Captain Dashboard. Op het e-Captain dahboard vindt u widgets die u informatie geven over verschillende onderdelen.

Het dashboard is uw persoonlijke dashboard. Iedere gebruiker kan zo zelf bepalen welke informatie er voor zichzelf op het dashboard zichtbaar moet zijn.

e-captain-dashboard2024-01

De bovenbalk

In de bovenbalk van uw scherm vind u ook een aantal onderdelen terug zoals de link naar het Beheercentrum en uw persoonlijke instellingen.

e-captain-dashboard2024-02

Van links naar rechts ziet u de volgende onderdelen:

captain-dashboard-logo-08 Het e-Captain logo. Door op het beeldmerk te klikken komt u weer terecht op het home dashboard.
captain-dashboard-menu-09 Het menu-icoontje. Hiermee kunt het het e-Captain menu in- en uitklappen.
captain-dashboard-home-10 Het home-icoontje. Hiermee kunt u weer direct terug naar het home dashboard gaan.
captain-dashboard-kruimelpad-11 Het kruimelpad. Hier ziet u waar u in e-Captain bent. Wanneer u op het home dashboard bent wordt er een welkom tekst getoond.
captain-dashboard-beheercentrum-12 Het tandwiel-icoontje. Hiermee gaat u naar het Beheercentrum van e-Captain (mits u hier de juiste rechten voor heeft).
dashboard-vraagteken-icoon Het vraagteken-icoontje. Hiermee gaat u naar het helpcentrum van e-Captain.
dashboard-maan-icoon / dashboard-zon-icoon Het maan- of zon-icoontje. Hiermee kunt u wisselen tussen een licht of donker thema voor e-Captain..
dashboard-plus-icoon Het plus-icoontje. Hiermee kunt e-Captain als app installeren op uw computer.
dashboard-profiel-icoon Uw profiel. Hiermee gaat u naar uw persoonlijke instellingen

Het e-Captain menu

Aan de linkerkant vindt u het hoofdmenu van e-Captain. Op basis van uw rechten ziet u hier de modules en onderdelen waarin u kunt werken.

Als u het menu heeft ingeklapt ziet u alleen de menu-iconen van de verschillende modules en onderdelen.

Vanuit het menu kunt u wisselen naar de originele versie van e-Captain.

e-captain-dashboard2024-03 e-captain-dashboard2024-04

dashboard-menu-snel-naar-icoon Het snel naar icoon. Hiermee kunt u snel door klikken naar het meest gebruikte onderdeel van de desbetreffende module. U slaat dan het tussenliggende dashboard over.

Dashboard venster

In het dashboard venster vind u naast verschillende widgets per modules of onderdeel ook de acties die u er kunt uitvoeren. Welke actie u kunt uitvoeren is afhankelijk van de rechten die u gekregen heeft.

e-captain-dashboard2024-05

groene-help-icoon Het groene help icoon. Hiermee kunt u direct naar de helppagina die over dit onderdeel van e-Captain gaat.
feedback-icoon Het feedback icoon. Hiermee kunt u ons eenvoudig van Feedback voorzien. Deel hiermee uw bevindingen met e-Captain.
widgets-icoon Met de widgets knop kunt u nieuwe widgets toevoegen aan het dashboard.

Widgets toevoegen

U kunt zelf widgets toevoegen aan het dashboard.

• Klik op de knop Widgets om een widget toe te voegen aan het dashboard.

e-captain-dashboard2024-06

• U kunt zelf eenvoudig widgets aan- of uitzetten. Als u klaar bent klikt u op Opslaan

captain-dashboard-03

Widgets verwijderen

U kunt zelf widgets verwijderen van het dashboard.

• Klik bij de desbetreffende widget op het kruisje om deze te verwijderen van het dashboard.

captain-dashboard-04

U kunt een verwijderde widget altijd weer terug plaatsen.

Dashboard per module

Iedere module heeft ook een eigen dashboard. Als u in het hoofdmenu een module selecteert dan komt u op het dashboard van die module terecht. Ook daar kunt u zelf op dezelfde wijze widgets aan toevoegen of verwijderen.

e-captain-dashboard2024-07

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 14 juni 2024