Nadat u een of meerdere verhuur categorieën heeft aangemaakt kunt u de planningen voor de categorieën gaan aanmaken. In een planning definieert u alle verhuurobjecten (planobjecten) die u verhuurt zoals bijvoorbeeld:

Verhuurcategorie  Planning Planobject
Haven Steiger A A1, A2, A3, A4, etc.
Haven Steiger B B1, B2, B3, B4, etc.
Parkeerplaats Parkeerplaats 1, 2, 3, 4, etc.
Loodsen Loods 1 L1, L2, L3, L4, etc
Loodsen Loods 2 K1, K2, K3, K4, etc.

Een planning aanmaken

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Verhuurobjecten en selecteer het onderdeel Beheer planningen.

verhuurobjecten-beheercentrum-08

U ziet nu het overzicht van alle verschillende planningen.

verhuurobjecten-beheercentrum-09

Kolom 1 - Naam In deze kolom ziet u de naam van de planning.
Kolom 2 - Categorie In deze kolom ziet u de naam van de bijbehorende verhuurcategorie.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een bestaande categorie te wijzigen.
stop-rood-knop-icoon Indien een planing niet in gebruik is kunt u deze verwijderen. Als een planning in gebruik is kunt u deze niet meer verwijderen.
tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
nieuw-knop-icoon Klik op de knop Nieuw om een nieuwe planning aan te maken.

• Klik op de knop Nieuw om een nieuwe planning toe te voegen.

verhuurobjecten-beheercentrum-10

Het venster om een nieuwe Planning toe te voegen bestaat uit 2 tabbladen:

• Tabblad Algemeen
  • Tabblad Planobjecten

Tabblad Algemeen

In het tabblad Algemeen stelt u de basisgegevens in van de planning.

verhuurobjecten-beheercentrum-11

Naam Vul hier de naam van de planning in.
Categorie Selecteer hier welke categorie aan de planning moet worden gekoppeld.
Grootboekrekening (BTW belast) Selecteer hier welke grootboekrekening u voor BTW belaste planningen wilt gebruiken. Met name van toepassing voor watersportverenigingen. Indien u geen grootboekrekening instelt wordt de grootboekrekening uit de algemene boekhoud instellingen gebruikt
Kostenplaats Indien u werkt met kostenplaatsen selecteert u hier de bijbehorende kostenplaats.
Grootboekrekening (BTW onbelast) Selecteer hier welke grootboekrekening u voor BTW vrijgestelde planningen wilt gebruiken. Met name van toepassing voor watersportverenigingen. Indien u geen grootboekrekening instelt wordt de grootboekrekening uit de algemene boekhoud instellingen gebruikt
Kostenplaats Indien u werkt met kostenplaatsen selecteert u hier de bijbehorende kostenplaats.

• Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan en ga dan naar het tabblad Planobjecten.

Tabblad Planobjecten

In het tabblad Planobjecten maakt u de verchillende verhuurobjecten (planobjecten) aan die u verhuurt. U kunt hier ook van een bestaande planning nieuwe objecten toevoegen, bewerken op verwijderen.

verhuurobjecten-beheercentrum-12

Kolom 1 - Selectie In deze kolom kunt u meerdere objecten selecteren om deze collectief te wijzigen of te verwijderen..
Kolom 2 - Nummer In deze kolom ziet u het nummer van het object.
Kolom 3 - Omschrijving In deze kolom ziet u de omschrijving van het object.
Kolom 4/5/6 - afmetingen In deze kolom ziet u de afmetingen van het object.
Kolom 7 - Vaste prijs In deze kolom ziet u de vaste prijs van het object als u voor een object een vaste prijs heeft ingesteld.
Kolom 8 - BTW In deze kolom ziet u welke BTW code bij het object wordt gebruikt..
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een bestaande categorie te wijzigen.
stop-rood-knop-icoon Indien een planing niet in gebruik is kunt u deze verwijderen. Als een planning in gebruik is kunt u deze niet meer verwijderen.
tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
knop-selectie-verwijderen Klik op de knop Selectie verwijderen om de geselecteerde objecten te verwijderen. Let op: indien u objecten verwijderd worden de bijbehorende planningen en de historie ook verwijderd. Het verwijderen van objecten kan niet worden teruggedraait.
toevoegen-knop Klik op de knop Toevoegen om nieuwe objecten aan te maken.

• Klik op de knop Toevoegen om een of meerdere objecten toe te voegen.

Een enkel object toevoegen

Als u in het tabblad Planobjecten op de knop Toevoegen klikt krijgt u de keuze om of een enkel object toe te voegen of om een serie objecten toe te voegen.

planning-beheer-objecten-toevoegen-01

• Om een enkel object toe te voegen klikt u op Enkel object.

planning-beheer-objecten-toevoegen-02

• Vul het objectnummer in en klik op Opslaan.

planning-beheer-objecten-toevoegen-03

Een serie objecten toevoegen

Als u in het tabblad Planobjecten op de knop Toevoegen klikt krijgt u de keuze om of een enkel object toe te voegen of om een serie objecten toe te voegen.

planning-beheer-objecten-toevoegen-01

• Om een serie objecten toe te voegen klikt u op Serie objecten.

planning-beheer-objecten-toevoegen-04

Code Vul hier een codering in voor de planning. In dit voorbeeld de letter D voor Steiger D.
Start serie Vul hier het nummer in waarmee de serie moet starten
Einde serie Vul hier het nummer in waarmee de serie moet eindigen
Standaard lengte Vul hier eventueel de lengte van het planobject in.
Standaard breedte Vul hier eventueel de breedte van het planobject in.
Vaste prijs Vul hier eventueel een vast prijs in voor het planobject. Deze vaste prijs overschrijft de prijs die wordt berekent op basis van de instellingen in de verhuur categorie.

• Klik op Volgende om door te gaan.

planning-beheer-objecten-toevoegen-05

• Klik op Aanmaken om de serie objecten definitief aan te maken.

planning-beheer-objecten-toevoegen-06

Een planobject bewerken

Om een enkel planobject te bewerken klikt u in het overzicht op het bewerken icoontje bewerken-knop-icoon. Het venster van een planobject bestaat uit 3 tabbladen:

• Tabblad Algemeen
  • Tabblad Seizoenen
  • Tabblad Prijs

De informatie in de tabbladen Seizoenen en Prijs kunt u alleen wijzigen indien u het planobject Afwijkend maakt.

Tabblad Algemeen

planning-beheer-objecten-toevoegen-07

Type Hier ziet u de naam van de planning waartoe dit planobject hoort. Dit veld kunt u niet aanpassen.
Nummer Hier ziet u het nummer van het planobject.
Omschrijving Hier kunt u een omschrijving van het planobject invoeren of eventueel aanvullende informatie.
Prijs berekening Hier ziet u welke prijs berekening wordt gehanteerd. Deze wordt overgenomen uit de verhuur categorie van de planning. U kunt dit veld uitsluitend aanpassen door het planobject afwijkend te maken.
Bereken methode Hier ziet u welke bereken methode wordt gehanteerd.Deze wordt overgenomen uit de verhuur categorie van de planning. U kunt dit veld uitsluitend aanpassen door het planobject afwijkend te maken.
Afronding Hier ziet u welke afronding wordt gehanteerd. Deze wordt overgenomen uit de verhuur categorie van de planning. U kunt dit veld uitsluitend aanpassen door het planobject afwijkend te maken.
Vaste prijs Hier kunt u een vaste prijs voor het planobject invoeren. Deze prijs overschrijft de ingestelde prijsberekening.s
Vaste prijs gebruiken Indien u een vaste prijs invult kunt u hier selecteren in welke situatie deze vaste prijs moet worden gebruikt.
BTW Hier kunt u instellen of voor dit planobject BTW moet worden berekend.
Lengte Hier kunt u de lengte van het planobject instellen.
Breedte Hier kunt u de breedte van het planobject instellen.
Maximale lengte Hier kunt u de maximale lengte instellen die voor dit planobject van toepassing is.
Maximale breedte Hier kunt u de maximale breedte instellen die voor dit planobject van toepassing is.

Tabblad Seizoenen

In het tabblad Seizoenen ziet u welke seizoenen en prijzen er gehanteerd worden. U kunt deze uitsluitend aanpassen door het planobject Afwijkend te maken.

planning-beheer-objecten-toevoegen-08

Tabblad Prijs

In het tabblad Prijs ziet u de verschillende tarieven die op het planobject van toepassing zijn. U kunt deze uitsluitend aanpassen door het planobject Afwijkend te maken.

planning-beheer-objecten-toevoegen-09

Indien u een planobject Afwijkend heeft gemaakt dan ziet u dit ook terug in het overzicht van de planning. U herkent een afwijkende planning door het gele uitroepteken geel-uitroepteken-icoontje.

planning-beheer-objecten-toevoegen-10

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 19 augustus 2024