Afwezigheid relatie(object) instellen

Algemeen

Voor leden of andere relaties die een verhuurobject (ligplaats, parkeerplaats, etc) huren kunt u ook een afwezigheid instellen zodat het verhuurobject gedurende die afwezigheid beschikbaar is voor een andere relatie zoals bijvoorbeeld een passant.

Voor een lid met bijvoorbeeld een ligplaats die een paar weken gaat varen kan een afwezigheid worden ingesteld zodat gedurende de afwezigheid de vrije ligplaats verhuurd kan worden aan passanten of tijdelijk door een andere relatie gebruikt kan worden.

Er kan op twee manieren een afwezigheid worden ingesteld.

• Via de visuele planner in e-Captain
  • Door het lid zelf via de Mijn Captain website (het besloten ledenportaal)

Afwezigheid instellen via de visuele planner

Om een afwezigheid in te stellen klikt u op de desbetreffende planning in de visuele planner om het planningscherm te openen.

• Klik in het planningscherm op het tabblad Afwezigheid.

verhuurobjecten-planning-afwezigheid-01

• Klik op de blauwe knop Nieuw om een afwezigheid in te stellen.

verhuurobjecten-planning-afwezigheid-03

Planobject Hier ziet u om welk verhuurobject het gaat.
Relatieobject Hier ziet u om welk relatieobject het gaat. Als er geen relatieobject is gekoppeld is dit veld leeg.
Start afwezigheid Selecteer hier vanaf welke datum en tijd de afwezigheid in gaat.
Eind afwezigheid Selecteer hier tot welke datum en tijd de afwezigheid duurt.
Opmerking Vul hier optioneel een extra opmerking in.

• Klik op Opslaan om de afwezigheid op te slaan. En klik vervolgens nogmaals op Opslaan om het venster te sluiten.

In de visuele planner wordt de afwezigheid aangegeven met de grijs gearceerde blokken.

verhuurobjecten-planning-afwezigheid-04

Afwezigheid instellen via Mijn Captain

Leden of andere relaties kunnen eventueel ook zelf hun afwezigheid instellen via de Mijn Captain website (het besloten ledenportaal van e-Captain). Hiervoor loggen de leden via uw eigen website in in het Mijn Captain ledenportaal. In Mijn Captain kunnen ze via de speciale Mijn Objecten pagina zelf hun afwezigheid doorgeven aan de vereniging.

verhuurobjecten-planning-afwezigheid-05 2

Door op de plus te klikken kan het lid zelf de afwezigheidsperiode doorgeven.

verhuurobjecten-planning-afwezigheid-06

Ook deze afwezigheidsregistratie ziet u direct in de visuele planner terug.

verhuurobjecten-planning-afwezigheid-07