Gebruikers aanmaken en beheren

Algemeen

e-Captain kent een uitgebreide rechtenstructuur waarmee u gebruikers toegang kunt geven tot die onderdelen waar zij mee moeten kunnen werken. Naast gebruikers kunt u ook rollen instellen waarmee u eenvoudig meerdere gebruikers dezelfde rechten kunt geven.

Het aanmaken van gebruikers en instellen van rollen en rechten is een taak van uw e-Captain beheerder(s). Onze medewerkers maken geen gebruikers aan, stellen geen rechten in en verstrekken geen wachtwoorden.

Wij adviseren u om minimaal twee beheerders aan te maken. Mocht een van de beheerders om wat voor reden dan ook niet beschikbaar zijn dan kan uw organisatie altijd terugvallen op de andere beheerder(s).

Overzicht gebruikers

Als u een e-Captain beheerder bent dan kunt u andere gebruikers aanmaken en rollen en rechten instellen.

• Klik rechts bovenin uw scherm op uw gebruikersnaam en selecteer dan de optie Gebruikers/rollen.

rechten-rollen-01

Vervolgens krijgt u het overzicht te zien met al uw gebruikers en rollen.

rechten-rollen-02

Volledige naam In deze kolom ziet u de naam van de gebruiker staan.
Gebruikersnaam In deze kolom ziet u de gebruikersnaam van de gebruiker staan.
E-mailadres In deze kolom ziet u het e-mailadres van de gebruiker staan.
Rollen In deze kolom ziet u welke rol(len) aan een gebruiker is/zijn gekoppeld.
Toegang tot In deze kolom ziet u aan de icoontjes tot welke standaard modules iemand toegang heeft..
tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om de rechten van gebruiker in te stellen of aan te passen.

Rechten bekijken, instellen of wijzigen

Wanneer u de rechten van een gebruiker wilt bekijken, instellen of aanpassen klikt u op de persoon waarvan u de rechten wilt bekijken of aanpassen. U kunt ook op het bewerken icoontje klikken.

• Klik in het overzicht op de gewenste gebruiker of het bewerken icoontje.

rechten-rollen-11

U ziet bij de gebruiker drie tabbladen, gegevens, rollen en rechten. In het tabblad Gegevens ziet u de gebruikersgegevens. In het tabblad Rollen ziet u welke rollen er aan de gebruiker zijn gekoppeld. In het tabblad Rechten ziet u de rechten en kunt u de rechten instellen of aanpassen.

Tabblad Gegevens

rechten-rollen-12

Gebruikersnaam Hier ziet u de gebruikersnaam van de gebruiker waarmee de gebruiker inlogt.
Volledige naam Hier ziet u de (persoonlijke) naam van de gebruiker.
E-mailadres Hier ziet u het e-mailadres van de gebruiker.

Tabblad Rollen

In het tabblad Rollen kunt u eenvoudig aanvinken welke rol(len) de gebruiker nodig heeft waarmee de gebruiker meteen de rechten van de bijbehorende onderdelen krijgt.

Voordelen van rollen:

• Meerdere gebruikers eenvoudig dezelfde rechten toekennen.
  • Een gebruiker kan meerdere rollen hebben. De rechten worden gestapeld. Een rol kan geen rechten ontnemen.
  • De speciale rol Volledige toegang geeft zoals de naam al doet vermoeden alle rechten. Als er nieuwe onderdelen bijkomen krijgt een gebruiker met deze rol automatisch ook alle rechten op het nieuwe onderdeel.
  • Bestaande rechten van een gebruiker kunnen als rol worden opgeslagen.
  • Via icoontjes ziet u snel tot welke module een rol toegang heeft.

rechten-rollen-13

Tabblad Rechten

rechten-rollen-14

Alle onderdelen Bij het uitklapmenu Alle onderdelen kunt u het onderdeel selecteren waarvoor u de rechten wilt instellen. U kunt hier ook kiezen voor de optie Allen onderdelen voor een totaal overzicht.
rechten-dubbele-vink-icoon Klik op het dubbele vink icoon om voor dit onderdeel in een keer alle rechten in te stellen.
rechten-oog-icoon Lees rechten. Klik op het oog icoon om voor dit onderdeel in een keer alle kijk rechten in te stellen.
rechten-bliksem-icoon Uitvoer rechten. Klik op het bliksem icoon om voor dit onderdeel in een keer alle uitvoer rechten in te stellen.
rechten-plus-icoon Toevoeg rechten. Klik op het plus icoon om voor dit onderdeel in een keer alle toevoeg rechten in te stellen.
rechten-potlood-icoon Bewerk rechten. Klik op het potlood icoon om voor dit onderdeel in een keer alle bewerk rechten in te stellen.
rechten-verwijder-icoon 2 Verwijder rechten. Klik op het verwijder icoon om voor dit onderdeel in een keer alle verwijder rechten in te stellen.
opslaan-knop-icoon Klik op Opslaan om de wijzigen op te slaan.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 8 september 2023