Voordat het mogelijk is om afbeeldingen te gebruiken in e-Captain, in een mailing of op uw website, zult u deze moeten uploaden naar e-Captain. Dit kan voordat u aan de slag gaat met de widgets of tijdens het plaatsen van een widget. Let op! De toegestane bestandstypes voor afbeeldingen zijn GIF, JPG, JPEG, PNG en SVG.

In verband met het verbruik van schijfruimte en dataverkeer adviseren wij u uw afbeeldingen te verkleinen voordat u de afbeeldingen upload naar e-Captain. Afbeeldingen die direct uit een digitale camera of telefoon/tablet komen zijn onnodig groot. Dit neemt onnodig veel schijfruimte in beslag, zorgt voor onnodig veel dataverkeer en werkt nadelig voor uw vindbaarheid in zoekmachines.

De maximale bestandsgrootte is 10MB per afbeelding. Wilt u grotere afbeeldingen toevoegen neem dan contact op met een van onze medewerkers. e-Captain kan de afbeeldingen tijdens het uploaden ook automatisch voor u verkleinen.

Afbeeldingen beheren

Om uw afbeeldingen te beheren gaat u in het Media dashboard naar het onderdeel Afbeeldingen. U ziet dan een overzicht van de verschillende mappen waarin uw afbeeldingen staan.

media-afbeeldingen-01

Als u op een van de mappen klikt dan opent u de map en ziet u de submappen en/of afbeeldingen in die map.

media-afbeeldingen-02

nieuwe-map-knop Klik op de knop om een nieuwe map aan te maken binnen de map waarin u op dat moment bent.
kopieren-knop Met deze knop kunt u een selectie van afbeeldingen kopiëren naar een andere map.
verplaatsen-knop Met deze knop kunt u een selectie van afbeeldingen verplaatsen naar een andere map.
verwijderen-knop-icoon Met deze knop kunt u een selectie van afbeeldingen verwijderen.
toevoegen-knop Met deze knop kunt u nieuwe afbeeldingen uploaden naar e-Captain.
groene-plus-icoon Met de plus-knop kunt u nieuwe afbeeldingen uploaden naar de bijbehorende map.
bewerken-knop-icoon Met de bewerken-knop kunt u de gegevens van een map of afbeelding bewerken.
oog-knop-icoontje Met de oog-knop kunt u de afbeelding met bijbehorende gegevens bekijken.
verwijderen2-knop-icoon Met de verwijder-knop kunt u een individuele afbeelding verwijderen.

Afbeeldingen uploaden naar e-Captain

• Klik op de knop Toevoegen of op de groene plus knop om één of meerdere afbeeldingen te uploaden naar e-Captain.
  • U kunt vanuit uw verkenner de afbeeldingen naar het grijze upload vlak slepen of met de knop Bestanden toevoegen de afbeeldingen selecteren.
  • Met de optie Originele afbeelding kunt u aangeven tot welk formaat u de foto door e-Captain wilt laten verkleinen.

media-afbeeldingen-03

• Klik op Uploaden starten om de afbeeldingen te uploaden naar e-Captain.
  • Na het uploaden keert u automatisch terug naar het afbeeldingen overzicht.

Afbeelding bewerken of vervangen

• Als u in het afbeeldingen overzicht op de Bewerken-knop bewerken-knop-icoon klikt kunt u de gegevens van de afbeelding aanpassen. Met deze optie kunt u ook de afbeelding eenvoudig vervangen door een nieuwe afbeelding. Overal waar u de afbeelding gebruikt (bijvoorbeeld op uw website of in de Cappie app) wordt de afbeelding dan automatisch vervangen.

media-afbeeldingen-04

Titel Hier kunt u de titel van de afbeelding aanpassen. U past hiermee niet de bestandsnaam aan.
Type Hier ziet u het type afbeelding. Het type kunt u niet wijzigen.
Bestandsgrootte Hier ziet u de bestandsgrootte van de afbeelding. Deze kunt u niet wijzigen.
Afmetingen Hier ziet u de afmetingen van de afbeelding in pixels. (breedte en hoogte)
Alternatieve tekst Dit wordt ook wel de ALT-tekst genoemd. Dit is een beschrijven de tekst die aangeeft wat er op de afbeelding is te zien als gebruikers de afbeelding niet kunnen zien. Standaard wordt hier de bestandsnaam voor gebruikt.
Omschrijving Hier kunt u een omschrijving van de afbeelding toevoegen. In de widget Afbeelding kunt u selecteren of u deze omschrijving ook op uw website bij de afbeelding wilt tonen.
Vervang afbeelding Met deze optie kunt u de bestaande afbeelding vervangen door een nieuwe versie. Deze nieuwe versie vervangt dan automatisch de oude afbeelding overal waar deze gebruikt wordt.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 10 september 2024