Op een relatiekaart kunt u voor uw relaties de telefoonnummers vastleggen. Om te voorkomen dat deze in wisselende samenstellingen worden ingevoerd kunt u in het beheercentrum het formaat voor de weergave van de telefoonnummers instellen. Alle 10-cijferige telefoonnummers van relaties met een bezoek- of postadres in Nederland worden dan op dezelfde, eenduidige manier weergegeven.

Telefoonnummers waarbij u landcodes heeft gebruikt of die uit meer (of minder) dan 10 cijfers bestaan worden niet aangepast aan het ingestelde formaat.

Telefoonnummerformaar instellen

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Leden, selecteer het onderdeel Algemeen en klik op Telefoonnummerformaat instellen.

telefoonnummerformaat-instellen-01

Het telefoonnummerformaat instellen bestaat uit 3 stappen

• Stap 1: Selectie maken
  • Stap 2: Voorbeeld bekijken
  • Stap 3: Resultaat

Stap 1: Selectie maken

In stap 1 selecteert u het formaat waarin u de telefoonnummers wilt weergeven.

telefoonnummerformaat-instellen-02

Stap 2: Voorbeeld

In stap 2 worden de relaties getoond waarin het ingevoerde telefoonnummerformaat afwijkt van het in stap 1 geselecteerde formaat. Hierbij ziet u een vergelijk tussen het huidige gebruikte formaat en wat de nieuwe weergave wordt volgens het in stap 1 ingestelde formaat.

telefoonnummerformaat-instellen-03

• Klik op de knop Bijwerken om de telefoonnummers van al deze relaties in één keer bij te werken naar het nieuwe formaat.

Stap 3: Resultaat

In stap 3 krijgt u de melding te zien dat alle telefoonnummers zijn bijgewerkt.

telefoonnummerformaat-instellen-04

• Klik op Afronden om het proces verder af te ronden. U keert dan terug naar stap 1.