Tabblad Koppelingen

Algemeen

In het tabblad Koppelingen kunt u relaties aan elkaar koppelen zodat u inzichtelijk heeft welke relaties onderling een relatie met elkaar hebben. Dat kunnen partners of kinderen zijn maar ook een relatie tussen een bedrijf en een persoon.

Koppelingen kunnen gemaakt worden tussen alle relaties in lde module Leden (leden, oud leden, overige relaties, bedrijven).

Door op de naam van de gekoppelde relatie te klikken gaat u naar de relatiekaart van die relatie. Zo kunt u eenvoudig tussen de gekoppelde relaties wisselen.

tabblad-koppelingen-01

Naam In de kolom Naam ziet u de naam van de gekoppelde relatie.
Koppeling In de kolom Koppeling ziet u de soort koppeling.
Lidsoort In de kolom Lidsoort ziet u de lidsoort van de gekoppelde relatie.
Korting De kolom Korting is alleen actief indien u ook de optionele module Kortingen & Toeslagen gebruikt. U ziet dan in deze kolom of er een korting actief is voor de gekoppelde relatie.

Relaties koppelen

Om aan een relatie een nieuwe relatie te koppelen zijn er twee opties. Een nieuw gezinslid koppelen of een andere koppeling maken.

• Klik op knop Nieuwe koppeling om een nieuwe relatie te koppelen. Indien u een nieuwe gezinskoppeling maakt krijgt u de keuze om een partner, ouder of kind te koppelen.

tabblad-koppelingen-07

• Zoek en selecteer in het ledenscherm de gewenste relatie om deze te koppelen.

tabblad-koppelingen-02

Hierna ziet u de geselecteerde relatie bij de koppelingen staan.

tabblad-koppelingen-03

Een koppeling verwijderen

Indien u bijvoorbeeld per ongeluk de verkeerde relatie heeft gekoppeld dan kunt u de koppeling tussen twee relaties ook weer verwijderen.

• Klik op de verwijder-koppeling knop om de koppeling tussen twee relaties te verbreken.

tabblad-koppelingen-04

• Als u zeker weet dat u de koppeling wilt verwijderen klik dan in het waarschuwingsscherm op JA.

tabblad-koppelingen-05

De koppeling tussen deze twee relaties is nu verwijderd. U kunt de koppeling altijd weer opnieuw maken.