Algemeen

Het tabblad Financieel is naast het tabblad Artikelen een van de twee financiële tabbladen. In het tabblad Financieel vind u alle facturen terug inclusief eventueel openstaande facturen en herinneringen.

Het tabblad Financieel bestaat uit vier tabbladen

• Tabblad Facturen met de volledige factuur historie.
  • Tabblad Herinneringen met alle betalingsherinneringen en aanmaningen.
  • Tabblad Donaties met alle donaties die de relatie via de module Donaties heeft gedaan.
  • Tabblad Debetsaldo met het bartegoed en alle transacties die met het debetsaldo zijn betaald.

tabblad-financieel-201

Tabblad Facturen

Het tabblad Facturen toont het overzicht van alle facturen.

tabblad-financieel-202

Kolom 1 - Factuur In deze kolom ziet u het factuurnummer.
Kolom 2 -  mail-envelop-knop-icoon/ open-envelop-icon Het e-mail icoontje geeft aan dat de factuur per e-mail naar de relatie is gestuurd. Als u met uw muis op het e-mailicoontje gaat staan ziet u de datum en tijd waarop de factuur is gemaild en naar welk e-mailadres. Als u op het dichte e-mailicoontje klikt kunt u de factuur nogmaals naar de relatie versturen. Het open e-mailicoontje betekent dat het lid de factuur e-mail heeft geopend. U ziet dan ook de datum en tijdstip waarop de e-mail was geopend..
Kolom 2 - post-pijl-knop-icoon Het post icoontje geeft aan deze factuur per post is gestuurd. Als u op het icoontje klikt kunt u de factuur alsnog per e-mail naar de relatie versturen.
Kolom 3 - Datum In deze kolom ziet u datum waarop de factuur is aangemaakt.
Kolom 4 - Relatie In deze kolom ziet u voor welke relatie de factuur is aangemaakt. Indien u relaties heeft gekoppeld kan het zijn dat u hier een andere (gekoppelde) relatie ziet staan.
Kolom 5 - Bedrag excl. Hier ziet u het totaal bedrag van de factuur exclusief BTW.
Kolom 6 - Bedrag incl. Hier ziet u totaal bedrag van de factuur inclusief BTW.
Kolom 7 - bekijken-oog-icoontje Met het oog-icoontje kunt u snel kijken op welke grootboeknummers de gefactureerde artikelen zijn geboekt in de boekhouding..
Kolom 8 - Openstaand Hier ziet u de nog openstaande facturen met de openstaande bedragen.
Kolom 9 - volg-factuur-knop-icoon Als u op het volg factuur icoontje klikt kunt u zien hoe en waar de factuur in de boekhouding is geboekt.
Kolom 10 - vergrootglas-knop-icoon Als u op het vergrootglas icoontje klikt opent u een kopie van de factuur in PDF formaat.
Kolom 10 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.

Tabblad Herinneringen

Het tabblad Herinneringen toont het overzicht van alle verstuurde betalingsherinneringen en aanmaningen.

tabblad-financieel-03

Kolom 1 - Factuur In deze kolom ziet u het factuurnummer.
Kolom 2 - Soort In deze kolom ziet u of het een 1e of 2e herinnering is of een aanmaning.
Kolom 3 - Factuurdatum In deze kolom ziet u oorspronkelijke factuurdatum.
Kolom 4 - Herinneringsdatum In deze kolom ziet u de datum waarop de herinnering is aangemaakt.
Kolom 5 - Bedrag incl. Hier ziet u totaal bedrag van de factuur inclusief BTW.
Kolom 6 - Openstaand Hier ziet u het nog openstaande bedrag van de factuur.
Kolom 7 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.

Tabblad Donaties

Het tabblad Donaties is alleen actief indien u de optionele module Donaties gebruikt. Het tabblad Donaties toont het overzicht van alle donaties die de relatie via de optionele module Donaties heeft gedaan.

tabblad-financieel-03

Kolom 1 - Datum In deze kolom ziet u de datum van de donatie.
Kolom 2 - Campagne In deze kolom ziet u bij welke campagne de donatie hoort.
Kolom 3 - Betalingskenmerk In deze kolom ziet u het betalingskenmerk van de donatie.
Kolom 4 - Run nummer In deze kolom ziet u het run nummer van de donatie
Kolom 5 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.

Tabblad Debetsaldo

Het tabblad Debetsaldo toont het overzicht van alle transacties die met het debetsaldo zijn betaald. Daarnaast ziet u het actuele debetsaldo van de relatie.

tabblad-financieel-04

Kolom 1 - Datum In deze kolom ziet u de datum van de transactie.
Kolom 2 - Mutatie In deze kolom ziet u het bedrag van de mutatie.
Kolom 3 - Nieuw saldo In deze kolom ziet u het nieuwe debetsaldo.
Kolom 4 - Referentie In deze kolom ziet u de referentie van de mutatie.
Kolom 5 - Gebruikt door gekoppelde relatie In deze kolom ziet u door welke gekoppelde relatie het debetsaldo is gebruikt.
Kolom 6 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.

Blok Debetsaldo

In het blok Debetsaldo ziet u het actuele debetsaldo van de relatie. Ook kunt hier aangeven of het debetsaldo ook door een gekoppelde relatie gebruikt mag worden en kunt u een daglimiet instellen wat voor de gekoppelde relaties geldt. U kunt het gebruik van het debetsaldo door gekoppelde relaties hiermee beperken.

tabblad-financieel-05

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 5 september 2024

Gratis uitproberen

Dé ideale software oplossing om uw vereniging te ontzorgen en professionaliseren!

Gratis uitproberen

Contact

Hambakenwetering 15

5231 DD 's-Hertogenbosch

073 - 614 14 40

ksedpleh.[antispam].@e-captain.nl

Werken bij DISPI

Trainingen

Haal meer uit e-Captain!

Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain.

Trainingen

Volg ons