Als u gaat werken met de uitgebreide contributie instellingen van e-Captain

kunt u o.a.:

• Een onbeperkt aantal lidsoorten aanmaken (denk aan erelid, gezinslid, hoofdlid, jeugdlid, etc.)
  • Werken met eenmalig inschrijfgeld.
  • Werken met contributie op basis van leeftijd.
  • Werken met contributie naar rato in het eerste jaar middels een percentagetabel.
  • Werken met een proeflidmaatschap.

Per lidsoort kunt u ook bijvoorbeeld facturatietermijnen instellen. De contributie wordt dan niet in een keer gefactureerd maar in bijvoorbeeld 2, 4, of 12 termijnen.

In het Beheercentrum kunt u de verschillende lidsoorten aanmaken en beheren. Voor het instellen van contributie naar rato in het eerste jaar kunt u de percentagetabel gebruiken. Indien iemand gedurende het jaar lid wordt, wordt er automatisch een percentage van het oorspronkelijke contributiebedrag berekend.

Beheer percentagetabel

Voor het aanmaken en beheren van de percentagetabel gaat u naar het Beheercentrum.

• Ga in het Beheercentrum in de categorie Leden naar het onderdeel Contributie en selecteer de optie Beheer percentagetabel.

conributie-instellingen-14

Het scherm van de percentagetabel bestaat uit drie tabbladen

• Tabblad percentagetabel
  • Tabblad uitwerkingsoverzicht
  • Tabblad Toepassing

Tabblad Percentagetabel

In het tabblad Percentagetabel kunt u de verschillende periodes en percentages instellen. Op basis van deze gegevens wordt de contributie in het eerste jaar van lidmaatschap naar rato berekend.

conributie-instellingen-15

Kolom 1 - Na maand(en) In deze kolom ziet u de ingestelde maanden t.b.v. de percentages in kolom 2.
Kolom 2 - Percentage In deze kolom ziet u de ingestelde percentages op basis waarvan de contributie wordt berekend..
Kolom 8 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een periode en percentage aan te passen.
verwijderen2-knop-icoon Klik op het verwijderen icoontje om een periode en percentage te verwijderen. Indien u een leeftijdscategorie verwijderd hebben de desbetreffende leden geen contributie op basis van de leeftijd meer en wordt voor deze leden ook geen contributie meer aangemaakt. Het verwijderen van een leeftijdscategorie kan niet meer ongedaan gemaakt worden. U dient dan de leeftijdscategorie opnieuw aan te maken.

• Klik op Nieuw om een nieuwe periode met een nieuw percentage in te stellen.

conributie-instellingen-16

Maand Vul hier het aantal maanden in waarvoor het percentage geldt.
Procent Vul hier hoeveel procent van de contributie het lid na het aantal maanden nog moet betalen.

Tabblad Uitwerkingsoverzicht

In het tabblad Uitwerkingsoverzicht ziet u een uitwerking van de ingestelde percentages. In het overzicht ziet u hoeveel procent van de contributie iemand vanaf een bepaalde datum nog moet betalen.

conributie-instellingen-17

Tabblad Toepassing

In het tabblad Toepassing kunt u selecteren op welke onderdelen de percentagetabel van toepassing is.

conributie-instellingen-18

Automatische contributieregels Stel hier in of de percentagetabel van toepassing is op de contributieregels. Per lidsoort kunt u aangeven of de percentagetabel van toepassing is op het desbetreffende lidsoort.
Automatische groep regels Stel hier in of de percentagetabel van toepassing is op de groepen. Per lidsoort kunt u aangeven of de percentagetabel van toepassing is op het desbetreffende groep.

Percentagetabel instellen bij lidsoorten

In het Beheercentrum kunt u per lidsoort instellen of de percentagetabel van toepassing is voor die lidsoort. Als u de percentagetabel voor een lidsoort activeert wordt de contributie in het eerste jaar van lidmaatschap automatisch naar rato berekent.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Leden en selecteer bij het onderdeel Contributie de optie Beheer lidsoorten.
  • Klik op bewerken om een bestaande lidsoort aan te passen of maak een nieuwe lidsoort aan.

conributie-instellingen-19

• Activeer de optie Percentage berekening toestaan? om de percentagetabel toe te passen op dit lidsoort.
  • Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Percentagetabel instellen bij groepen

In het Beheercentrum kunt u per groep instellen of de percentagetabel van toepassing is voor die groep. Als u de percentagetabel voor een groep activeert wordt het bedrag van de groep in het eerste jaar van lidmaatschap automatisch naar rato berekent.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Leden en selecteer bij het onderdeel Groepen de optie Beheer groepen.
  • Klik op bewerken om een bestaande groep aan te passen of maak een nieuwe groep aan.

conributie-instellingen-20

• Activeer de optie Percentageberekening toestaan? om de percentagetabel toe te passen op deze groep.
  • Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.