Contributieregels aanmaken

Algemeen

Als u gaat werken met de uitgebreide contributie instellingen van e-Captain

kunt u o.a.:

• Een onbeperkt aantal lidsoorten aanmaken (denk aan erelid, gezinslid, hoofdlid, jeugdlid, etc.)
  • Werken met eenmalig inschrijfgeld.
  • Werken met contributie op basis van leeftijd.
  • Werken met contributie naar rato in het eerste jaar middels een percentagetabel.
  • Werken met een proeflidmaatschap.

Per lidsoort kunt u ook bijvoorbeeld facturatietermijnen instellen. De contributie wordt dan niet in een keer gefactureerd maar in bijvoorbeeld 2, 4, of 12 termijnen.

Om met de uitgebreide contributie instellingen te gaan werken moet u het een en ander instellen in het Beheercentrum.

Contributieregels aanmaken

Als u werkt met de uitgebreide contributie instellingen dan kunt eenvoudig voor alle leden de contributieregels aanmaken zodat u die kunt gaan factureren of incasseren.

• Om de contributieregels aan te maken gaat u in het Factureren dashboard naar de optie Contributieregels aanmaken.

contributieregels-aanmaken-01

• Klik op de knop Contributieregels aanmaken om bij alle leden de contributies klaar te zetten voor de facturatie. Ook de eventuele groepen regels worden dan aangemaakt.

U kunt uitsluitend de contributieregels aanmaken voor het huidige verenigingsjaar. Zorg er voor dat u het juiste verenigingsjaar heeft ingesteld.

Als er voor een lid de contributie van het huidge verenigingsjaar al is gefactureerd zal deze worden overgeslagen.

Contributieregels worden nooit dubbel aangemaakt maar worden automatisch bijgewerkt als deze nog niet zijn gefactureerd.