In het Beheercentrum vindt u een overzicht van alle machtigingen van uw relaties. In dit overzicht kunt u ook zien welke machtigingen ontbreken, ongeldig of onnodig zijn.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Factureren en selecteer het onderdeel IBAN/SEPA.
  • Selecteer vervolgens de optie Beheer machtigingen.

sepa-beheer-machtigingen-01

Het Beheer machtigingen scherm bestaat uit vier tabbladen.

• Bestaande machtigingen
  • Ontbrekende machtigingen
  • Ongeldige machtigingen
  • Onnodige machtigingen

Tabblad Bestaande machtigingen

In het tabblad Bestaande machtigingen ziet u een overzicht van alle actieve machtigingen van uw relaties.

sepa-beheer-machtigingen-02

download-exporteer-knop-icoontje Download en exporteer het overzicht naar een Excelbestand.
Relatie Hier ziet u de naam van de relaties met een machtiging.
Banknummer 1 Hier ziet u het IBAN banknummer wat bij het veld Banknummer 1 op de relatiekaart is ingevuld
Omschrijving Hier ziet u de omschrijving van het banknummer.
Incasso status Hier ziet u de incasso status.
Artikelselectie Hier ziet u welke artikelen geïncasseerd kunnen worden met de machtiging.
Actief Hier ziet u of de machtiging actief is. Bij een groen bolletje is de machtiging actief.
Laatst gebruikt Hier ziet u op welke datum de machtiging voor het laatst is gebruikt met het aanmaken van een incassobestand.
Handtekening Hier ziet u de datum waarop de machtiging is ondertekend.
tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een machtiging aan te passen.
verwijderen2-knop-icoon Klik op het verwijder icoontje om een machtiging te verwijderen.

Tabblad Ontbrekende machtigingen

In het tabblad Ontbrekende machtigingen ziet u een overzicht van alle ontbrekende machtigingen van uw relaties. Bij deze relaties is de optie voor automatische incasso aangezet maar (nog) geen machtiging aangemaakt.

Tabblad Ongeldige machtigingen

In het tabblad Ongeldige machtigingen ziet u een overzicht van alle ongeldige machtigingen van uw relaties.

Tabblad Onnodige machtigingen

In het tabblad Onnodige machtigingen ziet u een overzicht van alle onnodige machtigingen van uw relaties. Dit betreft bijvoorbeeld oud-leden die u niet meer gaat incasseren.

sepa-beheer-machtigingen-03

download-exporteer-knop-icoontje Download en exporteer het overzicht naar een Excelbestand.
Relatie Hier ziet u de naam van de relaties met een machtiging.
Banknummer 1 Hier ziet u het IBAN banknummer wat bij het veld Banknummer 1 op de relatiekaart is ingevuld
Omschrijving Hier ziet u de omschrijving van het banknummer.
Incasso status Hier ziet u de incasso status.
Artikelselectie Hier ziet u welke artikelen geïncasseerd kunnen worden met de machtiging.
Actief Hier ziet u of de machtiging actief is. Bij een groen bolletje is de machtiging actief.
Laatst gebruikt Hier ziet u op welke datum de machtiging voor het laatst is gebruikt met het aanmaken van een incassobestand.
Handtekening Hier ziet u de datum waarop de machtiging is ondertekend.
tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een machtiging aan te passen.
verwijderen2-knop-icoon Klik op het verwijder icoontje om een machtiging te verwijderen.

Bij deze relaties kunt u overwegen de machtigingen te verwijderen en de optie voor automatische incasso op de relatiekaart op NEE te zetten.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 26 augustus 2024