Herinneringen en aanmaningen aanmaken

Algemeen

Naast (incasso)facturen kunt u in e-Captain ook betalingsherinneringen en aanmaningen aanmaken en versturen naar uw relaties.

Herinneringen en aanmaningen aanmaken

• Om herinneringen en aanmaningen aan te maken kiest u in het Factureren dashboard voor de optie Herinneringen aanmaken.

herinneringen-aanmaningen-01

Checkbox Selecteer hier voor welke facturen u een herinnering of aanmaning wilt sturen.
Relatie In deze kolom ziet u de relatienaam. Als u op de naam klikt gaat u direct naar de relatiekaart van de desbetreffende relatie.
Factuurnummer In deze kolom ziet u het factuurnummer.
Factuurdatum In deze kolom ziet u de factuurdatum.
Totaal In deze kolom ziet u het totaalbedrag van de factuur plus de eventuele verhoging van de herinnering.
Betaald In deze kolom ziet u het reeds betaalde bedrag.
Openstaand In deze kolom ziet u het nog openstaande bedrag.
oog-knop-icoontje Klik op de bekijken knop om een voorbeeld van de herinnering te bekijken zoals deze naar de relatie wordt gestuurd.

• Vink de herinneringen en/of aanmaningen aan die u wilt gaan aanmaken en versturen en klik op de knop Volgende.

herinneringen-aanmaningen-02

• Controleer de gegevens in het overzicht en bevestig deze gegevens. Pas als u de gegevens heeft bevestigd kunt u met de knop Maak herinneringen de herinneringen definitief aanmaken en verzenden.

herinneringen-aanmaningen-03

• Van de herinneringen die niet per e-mail zijn gestuurd kunt u de PDF downloaden. Deze kunt u dan uitprinten en per post toe sturen.
  • Als u klaar bent klikt u op de knop Afronden. U keert dan terug naar het beginscherm.