Beheer SEPA incasso contracten

Algemeen

Voor u kunt gaan incasseren via e-Captain moet u uw SEPA contract toevoegen in het Beheercentrum. U sluit met uw bank een SEPA contract af waarin onder andere afspraken zijn gemaakt omtrent de bedragen die u mag incasseren. Deze gegevens heeft u nodig bij het aanmaken van een SEPA contract in e-Captain.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Factureren en selecteer het onderdeel IBAN/SEPA.
  • Selecteer vervolgens de optie Beheer SEPA Contracten.

sepa-beheer-contracten-01

Beheer SEPA Contracten

sepa-beheer-contracten-02

download-exporteer-knop-icoontje Download en exporteer het overzicht naar een Excelbestand.
nieuw-knop-icoon Klik op de knop Nieuw om een nieuwe bankrekening toe te voegen.
IBAN Hier ziet u het IBAN banknummer van de bankrekening.
Omschrijving Hier ziet u de omschrijving van de bankrekening.
Incassant-ID Hier ziet u het incassant-ID.
Soort Hier ziet u het soort contract
Primair Hier ziet u of het SEPA contract als primair contract wordt gebruikt. Indien u meerdere SEPA contracten gebruikt wordt het primaire contract standaard gebruikt.
bewerken-knop-icoon Klik op het bewerken icoontje om een bestaand SEPA contract te bewerken.
tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.

Nieuw SEPA contract aanmaken

• Om een nieuw SEPA contract toe te voegen klikt u in het contractenoverzicht op de knop Nieuw. Het venster om een nieuw SEPA contract toe te voegen bestaat uit twee blokken.

sepa-beheer-contracten-03

Blok 1 - Algemeen

sepa-beheer-contracten-04

Incassant-ID Vul hier uw incassant-ID in welke u van uw bank heeft ontvangen.
Soort Selecteer hier om wat voor soort SEPA contract het gaat Business to Consumer of Business to Business. Het type contract is in de meeste gevallen Business to Consumer. Alleen als u als bedrijf uitsluitend bij andere bedrijven incasseert kunt u kiezen voor Business to Business.
Bankrekening Selecteer hier de desbetreffende bankrekening van het SEPA contract.
Primair Selecteer hier of het SEPA contract als primair contract wordt gebruikt. Indien u meerdere SEPA contracten gebruikt wordt het primaire contract standaard gebruikt
Aanlevertermijn incasso Selecteer hier het aantal dagen als aanlevertermijn voor de incasso. Deze moet minimaal twee dagen in de toekomst liggen.
Voettekst Vul hier de voettekst in die op de incassofacturen moet worden afgedrukt. Werkt u met de module Taal dan kunt u per taal de voetteksten instellen.

Blok 2 - Limieten

In blok 2 vult u de limieten van uw SEPA contract in. Deze vindt u in contractgegevens van uw bank. Vul 0 in als deze limiet(en) niet van toepassing zijn op uw SEPA contract.

sepa-beheer-contracten-05