Volg een inkoopfactuur

Algemeen

De optie Volg een inkoopfactuur is een handig hulpmiddel om te zien wat er met een inkoopfactuur in de boekhouding is gebeurd. U kunt op twee manieren de optie Volg een inkoopfactuur benaderen en gebruiken.

• Via het tabblad Financieel van een crediteur.
  • Via het dashboard boekhouding in het blok Raadplegen.

Via het tabblad Financieel

• Ga via het Boekhouding dashboard naar de Crediteurenlijst, selecteer de crediteur en klik op het tabblad Financleel.
  • Klik op het volg factuur icoontje.

boekhouding-volg-inkoopfactuur-01

Het Volg factuur scherm bestaat uit twee tabbladen.

• Tabblad Boeking - hier vind u de boekingsinformatie en de geboekte betalingen.
  • Tabblad Regels - hier vindt u de geboekte artikelregels van de factuur.

Tabblad Boeking

boekhouding-volg-inkoopfactuur-02

Datum Hier ziet u de factuurdatum.
Crediteur Hier ziet u de naam van de debiteur. Als u op het bekijk icoontje klikt opent u de crediteurenkaart.
Bedrag incl. BTW Hier ziet u het totaalbedrag van de inkoopfactuur inclusief eventuele BTW.
Boeking Hier ziet u het boekingsnummer.  Als u op het bekijk icoontje klikt opent u de boeking in het dagboek Inkoop.
Openstaand Hier kunt u zien of er nog openstaande bedragen zijn voor deze inkoopfactuur.
Totaal betaald Hier ziet u wat er totaal reeds betaald is voor deze inkoopfactuur.
Dagboek Hier ziet u in welk dagboek de inkoopfactuur is geboekt.
Periode Hier ziet u de periode waarin de inkoopfactuur is geboekt in het dagboek.
Betalingen Hier ziet u alle betalingen die op deze inkoopfactuur zijn geboekt. Als u op het bewerken icoontje klikt opent u de boeking in het dagboek Bank en kunt u de boeking wijzigen.

Tabblad Regels

In het tabblad Regels ziet u alle factuurregels en op welke grootboekrekeningen deze geboekt zijn.

boekhouding-volg-inkoopfactuur-03

Via Raadplegen

• Klik in de Boekhouding dashboard in het blok Raadplegen op de optie Volg een inkoopfactuur.
  • Zoek in het overzicht de inkoopfactuur en klik op het bekijken icoontje.

boekhouding-volg-inkoopfactuur-04

Nadat u op het bekijk icoontje heeft geklikt komt u direct in de uitgebreide weergave terecht. Ook de uitgebreide weergave bestaat uit twee tabbladen.

• Tabblad Boeking - hier vind u de boekingsinformatie en de geboekte betalingen.
  • Tabblad Regels - hier vindt u de geboekte artikelregels van de factuur.

Tabblad Boeking

boekhouding-volg-inkoopfactuur-02

Datum Hier ziet u de factuurdatum.
Crediteur Hier ziet u de naam van de debiteur. Als u op het bekijk icoontje klikt opent u de crediteurenkaart.
Bedrag incl. BTW Hier ziet u het totaalbedrag van de inkoopfactuur inclusief eventuele BTW.
Boeking Hier ziet u het boekingsnummer.  Als u op het bekijk icoontje klikt opent u de boeking in het dagboek Inkoop.
Openstaand Hier kunt u zien of er nog openstaande bedragen zijn voor deze inkoopfactuur.
Totaal betaald Hier ziet u wat er totaal reeds betaald is voor deze inkoopfactuur.
Dagboek Hier ziet u in welk dagboek de inkoopfactuur is geboekt.
Periode Hier ziet u de periode waarin de inkoopfactuur is geboekt in het dagboek.
Betalingen Hier ziet u alle betalingen die op deze inkoopfactuur zijn geboekt. Als u op het bewerken icoontje klikt opent u de boeking in het dagboek Bank en kunt u de boeking wijzigen.

Tabblad Regels

In het tabblad Regels ziet u alle factuurregels en op welke grootboekrekeningen deze geboekt zijn.

boekhouding-volg-inkoopfactuur-03

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 18 juli 2023