Instellingen boekhouding

Algemeen

Voor u kunt gaan boekhouden via e-Captain moet u een aantal instellingen maken in het Beheercentrum.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Boekhouding en selecteer het onderdeel Algemeen.
  • Selecteer vervolgens de optie Instellingen boekhouding.

boekhouding-instellingen-01

Instellingen boekhouding

boekhouding-instellingen-02

Actief boekjaar Hier ziet u het actieve boekjaar waarin u aan het werken bent.
Gebruik kostenplaatsen Selecteer hier of u ook met kostenplaatsen wilt werken.  Let op: als u eenmaal kostenplaatsen gebruikt kunt u dit later niet meer aanpassen!
Budgettering Als u gaat budgetteren dan kunt u of op Grootboek of op Grootboek/Kostenplaats combinatie gaan budgetteren.
Standaard grootboekrekeningen Als u het standaard grootboekschema van e-Captain gebruikt worden deze automatisch ingevuld. Maakt u gebruik van uw eigen schema dan dient u deze handmatig in te vullen. Indien u op verschillende andere plaatsen in e-Captain geen grootboekrekeningen opgeeft dan worden deze standaard grootboekrekeningen gebruikt.
Mailsjabloon voor fiat notificatie Selecteer hier een e-mailsjabloon wat als notificatie naar de gebruikers wordt gestuurd als er nog fiatteringe gedaan moeten worden. Let op: in de e-mail staat niet wat er nog moet worden gefiatteerd.
Mailsjabloon voor verreken notificatie Selecteer hier een e-mailsjabloon was als notificatie naar de relatie wordt gestuurd als u facturen met elkaar verrekent. Met behulp van de variabele %_VERREKENING% komen de factuurregels in de e-mail terecht.