Een activa project aanmaken

Algemeen

Om activa te kunnen toevoegen wordt gewerkt met zogenaamde activa projecten. U kunt verschillende projecten aanmaken om bepaalde afschrijvingen bij elkaar te houden. U kunt dan in rapportages en op het scherm zien wat de totale afschrijving, boekwaarde et cetera. is voor dit project.

In een project geeft u ook aan in wat voor termijn u de activa gaat afschrijven. U heeft minimaal één project nodig om activa te gaan afschrijven.

Voorbeelden van projecten zijn:

• Afschrijvingen gebouwen, voor alles wat met uw gebouwen te maken heeft
  • Afschrijvingen inventaris, voor alles wat met uw inventaris te maken heeft.
  • Afschrijvingen boten, voor alles wat met uw boten te maken heeft.
  • Afschrijvingen schietbanen, voor alles wat met uw schietbanen te maken heeft.
  • et cetera

Activa projecten aanmaken

• Om een Activa project aan te maken selecteert u in de Boekhouding de optie Activa overzicht.

boehouding-activa-afschrijven-02

• Klik op de knop Projecten

boehouding-activa-afschrijven-03

Project omschrijving In deze kolom ziet u de omschrijvingen van de verschillende projecten.
Perioden In deze kolom ziet u het aantal maanden waarin de activa binnen dit projecten worden afgeschreven.
Aantal activa In deze kolom ziet u het aantal activa van het project waarop wordt afgeschreven.
bewerken-knop-icoon Met het bewerken icoontje kunt u een bestaand project aanpassen.

• Klik op de knop Nieuw om een nieuw project aan te maken.

boehouding-activa-afschrijven-04

Omschrijving Vul hier de omschrijving van het project in.
Perioden Vul hier het totaal aantal maanden in waarin u gaat afschrijven. Voor bijvoorbeeld een afschrijfperiode van 5 jaar vult u 60 maanden in

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 2 mei 2024