Voor uw crediteurenadministratie kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om betalingen te fiatteren. Hiermee kunt u voor het uitvoeren van betalingen werken volgens het vierogen principe zodat er altijd twee mensen betrokken zijn. De een boekt de factuur in en de ander fiatteert de betaling.

Desgewenst kan er een tweede fiattering worden ingesteld. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers.

Fiatteren aanzetten

U kunt per crediteur instellen of betalingen voor die crediteur gefiatteerd moeten worden voordat het betaalbestand kan worden aangemaakt. Hiervoor gaat u in de boekhouding naar uw crediteurenlijst en selecteert u de desbetreffende crediteur.

• Ga in de relatiekaart van uw crediteur naar het tabblad Betaalinfo en zet de optie Betalingen fiatteren aan.

betaalbestand-06

Vergeet ook niet om de optie Betaalbestand aan te zetten en een geldig IBAN banknummer in te vullen.

Betalingen fiatteren

In het dashboard van de boekhouding vind u in het blok Betaalbestanden de optie om betalingen te fiatteren.

• Ga via het Boekhouding dashboard naar de optie Fiatteren.

betaalbestand-07

Checkbox Vink de facturen aan die u wilt fiatteren.
Naam In deze kolom ziet u de naam van de crediteur.
Bedrag In deze kolom ziet u het bedrag van de factuur.
Open In deze kolom ziet u het nog openstaande bedrag van de factuur.
Te betalen In deze kolom kunt u het bedrag aanpassen wat u wilt fiatteren en meenemen in het betaalbestand.
Vervaldatum In deze kolom ziet u de vervaldatum van de factuur. Hiervoor kijkt e-Captain naar de bij de crediteur ingestelde betaaltermijn.
Details In deze kolom ziet u de details van de factuur.
bekijken-oog-icoontje Klik op de bekijk icoontje om de boeking te openen. U heeft dan ook de mogelijkheid om de boeking eventueel nog aan te passen.
Gefiatteerd door In deze kolom ziet u door wie een factuur gefiatteerd is.
tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.

• Vink de gewenste facturen aan die u wilt fiatteren en klik op de knop Fiatteringen opslaan.

Tweede fiattering (optioneel)

Indien u werkt met een tweede fiattering dient u dezelfde handelingen nogmaals uit te voeren.

• Ga via het Boekhouding dashboard naar de optie Tweede fiattering.

betaalbestand-08

• Vink de gewenste facturen aan die u wilt fiatteren en klik op de knop Fiatteringen opslaan.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 6 september 2024