Beheer trefwoorden

Algemeen

Met behulp van trefwoorden kunt u het afletteren van uw bankafschriften nog sneller laten verlopen. Op basis van de trefwoorden worden de bankmutaties automatisch gekoppeld aan een grootboekrekening. Dit is met namen handig voor regelmatig terugkerende bankmutaties.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Boekhouding en selecteer het onderdeel Stamgegevens.
  • Selecteer vervolgens de optie Beheer trefwoorden.

boekhouding-beheer-trefwoorden-01

Beheer trefwoorden

boekhouding-beheer-trefwoorden-02

nieuw-knop-icoon Klik op de knop nieuw om een nieuw trefwoord toe te voegen.
Kolom 1 - Trefwoord In deze kolom ziet u de omschrijving van het trefwoord.
Kolom 2 - Grootboek In deze kolom ziet u de grootboekrekening die aan het trefwoord is gekoppeld..
Kolom 1 - Kostenplaats In deze kolom ziet u eventueel de kostenplaats behorende bij het trefwoord.
Kolom 2 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
bewerken-knop-icoon
 Klik op het bewerken icoontje om een bestaand trefwoord aan te passen.
verwijderen2-knop-icoon  Klik op het verwijderen icoontje om een bestaand trefwoord te verwijderen.

Trefwoord toevoegen.

• Klik op de knop Nieuw om een nieuw trefwoord toe te voegen.

boekhouding-beheer-trefwoorden-03

Trefwoord Vul hier het trefwoord in. Dit mogen ook meerdere woorden zijn.
Grootboekrekening Selecteer hier de grootboekrekening waarop de bankmutaties geboekt moeten worden die overeenkomen met het trefwoord..
Kostenplaats Selecteer hier optioneel een kostenplaats als u met kostenplaatsen werkt.

U kunt ook een trefwoord koppelen aan een debiteur of crediteur zodat die afschriftregels meteen aan de juiste debiteur/crediteur gekoppeld worden.