Beheer kostenplaatsen

Algemeen

Een kostenplaats is een ten behoeve van de boekhouding en controlling afgebakende eenheid binnen een organisatie, waaraan kosten en omzet kunnen worden toegerekend. Een kostenplaats is meestal een afdeling van een organisatie maar kan bijvoorbeeld ook een project of activiteit zijn.

• Ga in het Beheercentrum naar de categorie Boekhouding en selecteer het onderdeel Stamgegevens.
  • Selecteer vervolgens de optie Beheer kostenplaatsen.

boekhouding-beheer-kostenplaatsen-01

Beheer kostenplaatsen

boekhouding-beheer-kostenplaatsen-02

nieuw-knop-icoon Klik op de knop nieuw om een nieuw dagboek toe te voegen.
Kolom 1 - Kostenplaatsnummer In deze kolom ziet u het kostenplaatsnummer.
Kolom 2 - Kostenplaats In deze kolom ziet u omschrijving van de kostenplaats.
Kolom 3 - Actief In deze kolom ziet u of een kostenplaats actief is. Groen betekent actief.
Kolom 4 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
bewerken-knop-icoon
 Klik op het bewerken icoontje om een bestaande kostenplaats aan te passen.
verwijderen2-knop-icoon  Klik op het verwijderen icoontje om een bestaande kostenplaats te verwijderen.  Kostenplaatsen waarop reeds is geboekt kunt u niet verwijderen. U kunt deze wel een inactief maken zodat ze niet meer gebruikt kunnen worden.

Kostenplaats toevoegen

• Klik op de knop Nieuw om een nieuwe kostenplaats toe te voegen.

boekhouding-beheer-kostenplaatsen-03

Kostenplaatsnummer Vul hier het nummer van de kostenplaats in. Dit moet een uniek nummer zijn.
Kostenplaats Geef hier de naam van de kostenplaats op.
Actief Selecteer hier of de kostenplaats actief of niet-actief is. Als een kostenplaats niet actief is kan er niet op worden geboekt.