Afschrijvingen corrigeren

Algemeen

Als u de activa boekingen via e-Captain laat verlopen kunt u eenvoudig de afschrijvingen boeken in de boekhouding. U kunt dit één keer paar doen maar ook tussentijds de afschrijvingen boeken. Als u de afschrijvingen vergeet te boeken dan krijgt u bij het afsluiten van het boekjaar een melding dat u dat alsnog moet doen.

Als u een activum versneld wilt afschrijven of bijvoorbeeld een keer extra wilt afschrijven dan kunt u een correctie maken.

Afschrijvingen corrigeren

• Om de afschrijvingen te corrigeren klikt u in het Boekhouding dashboard op de optie Activa overzicht.

activa-afschrijvingen-wissen-01

• Klik bij het desbetreffende actrivum op de bewerken knop bewerken-knop-icoon.

activa-afschrijvingen-corrigeren-01

• Ga naar het tabblad Afschrijvingen en klik op de knop Correctie aanmaken.

activa-afschrijvingen-corrigeren-03

Opmerkingen Vul hier de reden van de correctie in.
Bedrag Voer hier het bedrag in waarmee u de afschrijving wilt corrigeren. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Bij een positief bedrag wordt dit bedrag als extra afschrijving geboekt

De gemaakte correcties ziet u terug in het tabblad Afschrijvingen.

activa-afschrijvingen-corrigeren-04

U vind de boekingen ook terug in het dagboek Memoriaal.

activa-afschrijvingen-corrigeren-05

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 20 augustus 2024