Artikelgroepen aanmaken

Algemeen

In Artikelen & Voorraad kunt u allerlei verschillende artikelen aanmaken welke u kunt koppelen aan uw relaties. De artikelen kunnen zo aan uw relaties in rekening worden gebracht.

U kunt artikelen onder andere gebruiken voor losse items zoals kleding, en horeca artikelen maar ook voor lidmaatschappen, donaties, cursussen, borg en andere zaken.

Voor de module Kassa, module Webverkoop, module Passanten maakt u de artikelen ook aan in het onderdeel Artikelen & Voorraad.

Om het beheer van alle artikelen overzichtelijk te maken en te vergemakkelijken kunt u werken met artikelgroepen. Een artikel kunt u dan aan een of meerdere artikelgroepen koppelen.

Artikelgroepen aanmaken en beheren

Artikelgroepen kunt u aanmaken en beheren in het Beheercentrum.

Ga in het Beheercentrum naar de categorie Artikelen en selecteer het onderdeel Algemeen. Klik vervolgens op de optie Beheer artikelgroepen.

artikelgroepen-01

U ziet dan een overzicht van al uw eerder aangemaakte artikelgroepen.

artikelgroepen-02

Kolom 1 - Artikelgroep In deze kolom ziet u de namen van de artikelgroepen.
Kolom 2 - Aantal keer gebruikt In deze kolom ziet u hoeveel artikelen er aan de artikelgroep zijn gekoppeld.
Kolom 3 - tandwiel-oranje-knop-icoon Als u op het tandwiel icoontje klikt kunt u kolommen uit- of aanzetten in het overzicht.
bewerken-knop-icoon Klik op het Bewerken icoontje om een artikelgroep te bewerken.
verwijderen2-knop-icoon Klik op het Verwijderen icoontje om een artikelgroep te verwijderen. Een artikelgroep waaraan reeds artikelen zijn gekoppeld kunt u niet verwijderen.

Een nieuwe artikelgroep aanmaken

• Om een nieuwe artikelgroep toe te voegen klikt u in het overzicht op de knop Nieuw.

artikelgroepen-03

Categorie Vul hier de naam van de artikelgroep in.
Plaats onder Indien de artikelgroep een subgroep van een bestaande artikelgroep is kunt u hier de bijbehorende artikelgroep selecteren. Als u deze optie leeg laat wordt de artikelgroep een nieuwe hoofd groep.
Volgorde Selecteer hier in welke volgorde de artikelgroep moet worden geplaatst.

Nog meer hulp nodig?

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 6 juni 2024