Waarom moet ik steeds opnieuw inloggen in e-Captain?

Algemeen

Als u bent ingelogd in e-Captain en u bent een tijdje niet actief in e-Captain aan het werk dan wordt u door e-Captain automatisch uitgelogd. Dit is een zogenaamde sessie timeout waarbij u na 120 minuten inactiviteit automatisch wordt uitgelogd. Toetsaanslagen worden niet herkend en tellen dus niet als actief. Alleen het verversen van een pagina (of wisselen naar een andere pagina) wordt gezien als actief. Als u dus een mailing aan het typen bent of op een webpagina een tekst aan het typen bent zorg dan dat u regelmatig uw werk opslaat.

Als u langer dan 120 minuten inactief bent verloopt uw sessie en zult u opnieuw moeten inloggen in e-Captain.

Aanpassen sessie timeout tijd

Standaard wordt u na 2 uur inactiviteit automatisch uitgelogd. U kunt echter de sessie timeout tijd aanpassen bij uw Persoonlijke instellingen in e-Captain.

• Klik rechts boven in beeld op uw profiel en selecteer de optie Persoonlijke instellingen.

sessie-time-out-tijd-01

• Selecteer de gewenste sessie timeout tijd. De minimale periode is 5 minuten. De maximale periode is 16 uren.

sessie-time-out-tijd-02

• Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.